ManşetSpor

Antrenmanları Milas’ta Yapıyorlar

Bodrum Havuzu Tadilatta

 

Temmuz ayında Binnaz Karakaya Kapalı Yüzme Havuzu’nda başlayan tadilat süreci ile kapatılan ve halen açılamayan havuz, Bodrum’da faaliyet gösteren birçok yüzme ve sutopu kulübünün bir arayışa girmesine neden oldu.

Yaz sezonunda Kale Okullarının 25m’lik açık havuzunu kullanarak antrenmanlarını gerçekleştiren kulüpler, kışın gelmesi ve kapalı havuz bulamamaları nedeni ile zor durumda kaldı.

Haftanın belli günlerinde yüzme antrenmanlarını devam ettirebilmek için Milas’a giderek Atatürk Spor Kompleksi’nin yarı olimpik kapalı havuzdan faydalanan kulüplerden olan Bodrumspor Yüzme Şubesi Master Takımı Kaptanı Arda Akman, yeterli antrenman yapamadıkları için takım olarak federasyon yarışlarına katılamadıklarını söyledi. Akman yaptığı açıklamada şunları söyledi;

‘Havuz kapandığından bu yana Aktur’da antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Kış aylarına gelmemize rağmen deniz suyu sıcaklıkları hala iyi durumda. Deniz antrenmanlarımıza haftanın üç günü devam ediyoruz. Fakat bizi geliştiren esas antrenmanlar havuzda oluyor.

Tadilatı devam eden havuzumuzun kapalı olmasından dolayı, geçen hafta Federasyonun Ankara’da düzenlediği yarışlara katılamadık. Açığımızı kapatmak için Bodrum’da bulunan diğer kulüpler gibi biz de şimdilik Milas’a gidiyoruz. Yaz dönemi bize kapılarını açan Kale okullarına teşekkür ederiz. Bodrum’da bulunan özel okullarla havuz kullanımı konusunda görüşsek de pek olumlu bir yanıt alamadık. Tüm kulüpler olarak isteğimiz, diğer özel okulların da, her kulüp için en azından haftanın bir günü, ücreti karşılığı 1 saat havuz kullanımına izini vermesi.”

Bodrum’dan Milas ‘a gitmek zorunda kalan yüzme kulüpleri, Milas Atatürk Spor Kompleksi Havuzun’un seanslarını doldurmuş durumda. Bodrumspor yüzücüleri de seans kalmadığı için belli saatlerde açılan karma seansı kullanmak zorunda kalıyorlar.

Bodrum’daki özel okullar ile görüşmelerine rağmen sonuç alamayan yüzücüler, yaşadıkları yerde spor yapabilmek için havuz tadilatının hızlandırılmasını ve kısa süre içerisinde antrenmanlara başlamayı istiyorlar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu