GündemKültür SanatManşet

ÇOBAN, KİTABINI BAŞKAN KOCADON’A TAKDİM ETTİ

Coban Kitabini Baskan Kocadona Takdim Etti (2)Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde Yayınlar Personeli olarak çalışan Cezmi Çoban,  “Bodrum Bibliyografyası” kitabını, 11 Kasım 2017 tarihinde Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek imza günü öncesi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a takdim etti.

Bodrum kenti üzerine yazılmış yerli ve yabancı kaynakların künye bilgilerini derleyerek bir araya getirdiğini dile getiren Çoban, “Kitabı hazırlarken, 23 Kütüphane ve kişisel kitaplıklara yer alan 115 dergi, 56 yerel ve ulusal gazeteleri tarayarak, Bodrum konulu 1.700  yazılı kaynağa ulaştım. Bu kaynaklarda Bodrum’un mimari yapısı, yöresel mutfağı ve yemekleri, adalardan göç hikayeleri ve mübadele hatıraları, yerel folkloru, masalları, düğünleri, geleneksel köy yaşamı, el sanatları, yerel ağzı ve kullanılan yöresel sözcükleri, basın tarihinde iz bırakanları ve yerel gazeteleri, süngercilik ve balıkçılık faaliyetleri, Osmanlı arşivlerinde yer alan Bodrum belgeleri, iklimi, arazi ve toprak yapısı, antik kentleri, eğitim, spor, ekonomi tarihi, değirmenleri, sarnıçları, gelenek ve görenekleri hakkında bilgileri inceleme şansı buldum” dedi.

“Bodrum Yayınları Son On Yılda Büyük Artış Kaydetti”

Kitabın oluşma süreci hakkında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a bilgiler veren Çoban; “Tüm araştırmalarımı göz önünde tutarak diyebilirim ki Bodrum Tarihini ele alan  yayınlar son on yılda büyük bir artış kaydetmiştir. Bunda da en büyük etken Sayın belediye başkanımız Mehmet Kocadon’un biz araştırmacılara olan yardımları ve destekleridir. Onun himayesinde düzenlenen kongreler, sempozyumlar, konferanslar, çalıştaylar, festivaller, şenlikler Bodrum kent kültürünün yaşatılmasına ve bu kültürün yazılmasına olanak tanımaktadır. Kendisine bu anlamda tüm Bodrum araştırmacıları ve tarihçiler adına teşekkür ediyorum. Bodrum üzerine araştırma yapmak isteyenler için bir Bodrum Belleği ve temel başvuru kitabı olacak “Bodrum Bibliyografyası” nı başkanımızla paylaşmak benim için büyük bir onurdur.” dedi.

 “Bodrum İnsanlık Aleminin Ortak Bir Mirası’dır”

Bodrum üzerine yapılan her araştırmanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon: “Yaklaşık yirmi yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süreçte; Bodrum için taş taş üstüne koymak isteyen hiç kimseyi geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde ve her anlamda yanlarında olduk. Bodrum için yapılan her çalışma önemlidir. Çünkü Bodrum dünyanın ortak bir mirasıdır. Bizim tüm çabamız, mesaimiz ve mücadelemiz bu mirasın gelecek nesillere hak ettiği ölçüde aktarılabilmesidir. Bodrum sakini olarak bizler; herkesi kentimize davet ediyoruz. Onları, Bodrum’u yaşamaya çağırıyoruz. Bodrum’u yazarak yaşayan kardeşimize de yeni kitabının hayırlı olmasını ve Bodrum’u araştıranlar  için de faydalı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu