GündemManşet

Bayramda Alışık Olunmadık Bodrum Manzaraları

Tam Kapanmada Tam Sessizlik

 

Bodrum, tam kapama nedeniyle hayalet şehre döndü. Adım atacak yer kalmayan Bodrum sahilleri ise sessizliğe büründü.

Tam kapama açıklamasının ardından çok sayıda ikinci konut sahibi ve ilçede ev kiralayanlar Bodrum’a akın etmişti. Özel tekneleriyle gelenler ise koylara yanaşarak 17 günlük kapanmayı denizde geçirmeye başladı.

Tam kapanmayı içerisine alan bayramda Bodrum sessizliğe büründü. Geçen yıllardaki bayramlarda uzun araç kuyruklarının oluştuğu, sahillerde adım atacak yer kalmadığı ve mekanlarda eğlencelerin sabaha kadar sürdüğü Bodrum’dan eser kalmadı.

Öte yandan, tam kapanma kararı ile birlikte yoğun bir şekilde Bodrum’a gelen vatandaşlar nedeniyle tedirgin olan Bodrum halkı vaka sayısının artmamasıyla birlikte rahat bir nefes aldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçenin mimari özelliği gereği apartman tarzı evlerin olmaması, geniş bahçeli evlerinde kalan misafirlerin kurallara da riayet etmeleriyle birlikte bulaş riskini ortadan kaldırdıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bodrum’a gelen ikinci konut sahiplerinin önemli bir bölümünün metropollerden geldiğini biliyoruz. Büyük şehirlerde, apartmanlarda yaşayan misafirlerimiz zorunlu ortak kullanım alanlarından dolayı daha kolay hastalık kapabiliyorlardı. Örneğin, asansörlerde, ev ziyaretlerinde, merdivenlerde komşuları ile iç içe olmalarından kaynaklı olarak salgın riski artıyor. Bodrum’daki evler ise müstakil, bahçe içinde, en fazla 2 katlı, kimsenin temas edeceği bir durum olmadığı için bu risk neredeyse yüzde yüz azalıyor. Gelen ikinci komut sahipleri ve Bodrumlularda salgın konusunda çok dikkatli olduğu için vaka sayıları konusunda birçok il ve ilçeden çok daha iyi durumdayız. Duyarlılıklarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras, pandemi kurallarına uyarak vaka sayılarının iyice düşmesiyle turizm sezonuna güçlü bir şekilde gireceklerine inandıklarını ifade ederek, “Tüm halkımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Yeniden sevgi ve muhabbetle kucaklaşacağımız sağlıklı mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Kaynak: Kenttv

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu