HayatKültür SanatManşet

Bodrum’da Nar-Tugan Etkinlikleri

Bodrum’da “Güneşin Yeniden Doğuşu” Kutlanacak

 

Yüzlerce yıllık tarihin emaneti olan ve “Doğan Güneş” ile “Doğuş Bayramı” olarak da adlandırılan Nar-Tugan, Bodrum’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Bodrum Belediyesinin destekleriyle Bodrum’un Kumbahçe ve Gündoğan mahallelerinde Nar-Tugan ateşi yakılacak. 21 Aralık günü yapılması planlanan ancak hava şartları nedeniyle ertelenen etkinlikler bu yıl 23 ve 24 Aralık günlerinde gerçekleştirilecek.

Gündoğan’da Nar-Tugan Şenliği

Gündoğan Mahallesi Meydanında 23 Aralık Cumartesi günü 12.00-18.00 saatleri arasında Nar-Tugan Şenliği düzenlenecek. Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubunun organizasyonu ile Bodrum Belediyesinin himayesinde düzenlenen Nar-Tugan Şenliğinde, Nar-Tugan ateşi yakılırken ateş etrafında dans edilecek. Etkinlikte canlı müzik eşliğinde şarkılar söylenecek. Ağaca dilekler asılacak. Yöresel lezzetler ve el sanatları ile buluşulacak.

Nar-Tugan 7. Geleneksel Kumbahçe Kutlaması

Kumbahçe Mahalle Meydanında 24 Aralık Pazar günü Nar-Tugan 7. Geleneksel Kumbahçe Kutlaması, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı ile Karia Kültür Mirası Etkinlikleri tarafından Bodrum Belediyesi destekleriyle düzenlenecek. Nar-Tugan 7. Geleneksel Kumbahçe Kutlaması 13.00-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinlikte Nar-Tugan ateşi yakılırken dilek ağacına da dilek bezleri bağlanacak. Dans grupları, halk oyunları ve müzikle renklenecek etkinliğin katılımcılarına bereket sembolü aşure ile keşkek ve Bodrum mandalinası ikramında bulunulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu