EkonomiGündemManşet

EMFED Temsilcilerini Uyardı

Emlak Sektöründe Hukuk ve Yasadışı Denetlemelere Karşı Uyarı

 

Emlak Müşavirleri Federasyonu (EMFED), emlak sektöründe hukuk ve yasadışı denetlemelere karşı temsilcilerini uyararak şu açıklamada bulundu:

“Değerli Meslektaşlarım, değerli girişimciler, değerli esnaf ve işletmelerimiz. Uzun zamandır hukuka ve kanunlara aykırı olarak , yasal bir dayanağı olmayan sektörün ve mesleğin tek yetkili kuruluşuyuz diyerek Muğla ve diğer  bazı bölgelerimizde  emlak ve gayrimenkul sektörüne yönelik kendilerine fahri müfettiş, fahri denetmen, genel başkan, ombdusman, izleme komite ve komisyon üyesi gibi algı oluşturarak, yasal ve hukuki statüsü bulunmayan ünvan ve makamlar oluşturarak bazı esnaf ve girişimcilerimiz üzerinde Dernek ve Oda başkanının talimatıyla  denetleme yapıyoruz size tutanak tutacağız diyerek esnaf, işletme ve meslektaşlarımız ile sektöre yeni girecek girişimciler üzerinde  hakimiyet kurma, otorite ve korku  oluşturma, otokrasi ve  3-5 yıl hapis ve 10.000 TL para cezası var size ceza keseriz, sizi denetliyoruz,  senin belgelerin tamam mı diyerek yasa dışı olarak kimlik ve  belgelerini isteyerek kişisel verilerin korunması kanununa göre suç işleyip ayrıca telefonla insanlara arayarak sizin belgeleriniz tamam mı diye bazı kişi ve kendilerine sektörün tek yetkili kuruluşu ilan eden ve bu şekilde algı oluşturan kişi ve kurumlar tarafından korku imparatorluğu oluşturup, otokrasi uygulamalar yapıldığı konusunda şikayetler almakta ve bu gibi hukuk ve yasa dışı olaylarla karşılaşmaktayız.

Geçtiğimiz günlerde hayatta ve ayakta kalma mücadelesi veren ve üyesi olmadığı halde  başka bir mesleki kuruluş mensupları tarafından, bayan bir esnafımıza aynı yöntemlerle psikolojik taciz ve mobbing, uygulayıp kimlik ve belgeleri isteyerek elden ele dolaştırıp bayan esnafımızın psikolojisi bozulmuş, bu oluşan travma ve sebeplerden  dolayı uzun süre iş yerini açamamış, maddi ve manevi olarak zarara uğramış ruhen çökmüş olup bu kişiler hakkında ilgili ve yetkili mercilere gerekli suç duyurusunda bulunulmuştur.

Devletimizin ve Hükümetimizin kadının ekonomide ve iş dünyasındaki  yerinin artırılması, tüm yönetim organlarında kadın sayısının artırılmasına yönelik  için  çalışmaları ortada iken, Devletimizin kadına şiddete ve baskılara karşı yürütmüş olduğu mücadeleye muhalefet ederek, ayrıca konu ile ilgili tüm kadın dernekleri harekete geçirilmiş, siyasi partilerin kadın kolları başkanlıklarına ve kadın milletvekillerine konu aktarılarak ve kadına şiddete ve baskıya hayır diyerek tüm kadınlarımızın haklarının korunması ve bir daha bu gibi olayların yaşanmaması adına  çalışmalar başlatılmış olup  bunlarla ilgili ayrıca  basın açıklaması yapılacaktır.

Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED  olarak  bu gibi cereyan eden olayların sonuna kadar takipçisi olacağız.Bu gibi yasal ve hukuki olmayan hukuk dışı oluşumlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ayrıca bunlara sahip çıkan ve destekleyen her kim olursa olsun ifşa ederek mesleğimizi ve meslektaşlarımızı koruyacağız.

HİÇBİR DERNEK, ODA VE FEDERASYON’UN  EMLAK SEKTÖRÜ İLE  CEZA KESME VE DENETLEME YETKİSİ BULUNMAMAKTADIR!

Hiç bir Dernek  Oda ve Federasyon’unun ceza kesme tutanak tutma yetkisi bulunmamaktadır. Yetki tamamen bizzat Ankara’da Ticaret Bakanlığı’nda olup Ticaret il Müdürlüklerine yapılan şikayet üzerine  ve il Müdürlüklerinin Bakanlığa bildirimiyle, Bakanlığın olur ve onayıyla inceleme ve denetlenme sağlanmaktadır.

İş yeri ruhsatı ve çalışma işlemleri ile ilgili yetki tamamen  yerel yönetimlerde olup, odaya kayıtlı üyelerin işlemiş oldukları meslek etik ve ahlak kurallarıyla bağdaşmayan  toplumsal hassasiyetler ve çalışma ilkelerine riayet etmeyen esnaf ve çalışanların ceza iş ve işlemleri bağlı oldukları  oda yönetim kurulu kararı ile Esnaf Birlik Başkanlıklarına havale edilecek olup,  yetki bizzat tamamen Birlik Başkanlığındadır.

Hiç bir meslektaşımızın ve esnafımızın, emlak ofisimizin, girişimcilerimizin zarar görmemesi adına bu gibi olaylar asla müsaade edilmeyecek, Devletimizin çıkarmış olduğu yasa ve kanunlara uyulması konusunda gerekli tüm önlemler alınacaktır. Hiç bir ayrım yapılmaksızın esnaf, ticaret insanı, girişimci ayırt etmeksizin, hangi mesleki kuruluşa üye olup olmadığı bakılmaksızın haksızlıkların ve haksız uygulamaların, yasadışı girişimlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Mesleğimizin geleceği adına ,bu gibi  eylem ve davranışta bulunanlara kesinlikle taviz vermeyiniz ve Savcılığa, Ticaret il Müdürlüklerine, Ticaret Bakanlığına, Cimer’e ve aşağıda bulunan Devletimizin resmi kurum ve makamlarına suç duyurusunda bulununuz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu