GündemManşetSiyaset

Esnafın Gözü Kulağı 1 Mart’ta

Girgin:"Fiili Nüfus Esas Alınsın"

 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin İktidarın “yerinde karar” dönemi ile “kademeli normalleşeceğiz” açıklamasının ardından esnafın gözü ve kulağının  1 Mart’a çevrildiğini belirterek belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde planlama yapılacağını, bu risk seviyesinin hesabında  ise fiili nüfusun dikkate alınması gerektiğini belirtti.

“Yetkililerin açıklamalarına göre, vaka sayıları nüfusa oranlanacak, riskin azaldığı illerde kademeli olarak tedbirler gevşeyecek” diyen Girgin “bu noktada Muğla’yla ilgili özel bir durumu vurgulamalıyız: ilimizin resmi nüfusu ile fiili nüfusu arasında büyük bir fark var. Resmi nüfus 1 milyon  iken, fiili nüfus 2 milyona yaklaşıyor.Yani, resmi nüfus baz alınırsa Muğla, orta riskli kentlerden olurken, fiili nüfus baz alınırsa az riskli kentler kategorisine giriyor. Bu nedenle, normalleşme için sınıflandırma yapılırken,  fiili nüfus baz alınmalı; başta esnafımız olmak üzere Muğla halkı mağdur edilmemelidir” dedi.

Konu hakkında yazılı soru önergesi de  verdiğini belirten Girgin konunun takipçisi olacağını belirtti.

TEDBİRLERLE BİRLİKTE MUĞLA İLK AÇILACAK KENTLER İÇİNDE OLMALI

“Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle kıyılarımızda nüfus oranının artacağı açıktır. Bu nedenle, küçük esnaf ve sanatkârlarımızın, pandemi sürecindeki zorlu sıkıntılarını atlatabilmeleri, turizm sezonuna hazırlanabilmeleri için Muğla’nın ilk açılacak kentler kapsamında yer alması gerektiğini belirten Girgin, Esnaf Odalarıyla yaptığı görüşmelerde esnafların sabırsızlıkla normalleşme tedbirlerinin hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

KİRALAR,BORÇLAR,FATURALAR BİRİKTİ.

Pandemi boyunca her gün ortalama 273 esnaf iflas etti.Kiralar, faturalar, borçlar birikti. Esnaf çaresiz, “aza koysam dolmuyor, çoğa koysam almıyor”  diye isyan ettiğini belirten CHP’li Girgin, esnafa bu süreçte destek verilmesi gerektiğini belirtti.

FAİZSİZ HAZIRLIK KREDİSİ VERİLSİN

Restoran, lokanta, kafe, spor ve düğün salonları,kantin, servisçi gibi kapalı olan esnafların normalleşme ile yeni masraflarının olacağını ve adeta sıfırdan başlayacaklarını belirten Girgin,  esnafımız için faizsiz “hazırlık kredisi” verilmesi gerekiyor dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu