AsayişGündemManşet

İNSAN TACİRLERİNE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Bodrum Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Grup Amirliğince, düzensiz göçmenleri yurt dışına illegal yollardan kaçırmaya çalışan bir şebekeyi tespit eden ekipler 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.


Farklı tarihlerde yapılan düzensiz göçmen kaçakçılığı olaylarında yakalanan şahısların göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri konusunda yapılan çalışmaların delillendirilmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı.


Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen karara istinaden Bodrum merkezli Muğla, Aydın, Manisa, İstanbul ve Konya’da düzensiz göçmen kaçakçılığına adı karışan 11 şüpheli için sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.


Alınan ilk bilgilere göre, şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığı, diğer 3 şüphelinin de yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda şişme bot , tekne motoru ve çok sayıda suç unsuru ele geçiril öğrenildi.

Yakalanan şüphelilerden birinin 1996 yılında işlemiş olduğu cinayetten dolayı sahte kimlik kullandığı tespit edildi. Şüpheli zaman aşımına 2 yıl kala yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri devam eden 8 şüphelinin ilerleyen günlerde adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu