GündemManşetSpor

DENİZİN KIZLARI, SÜPER LİGE DEVAM EDİYOR

2018-2019 sezonu boyunca Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar Süper Ligi’nde top koşturan Bodrum’un gururu Yalıkavak Spor Kulübü, 2019-2020 sezonunda da birinci ligde mücadele verecek.

Yalıkavak’ta, tamamı beldede yaşayan sporculardan oluşan bir takımla 2008 yılında kurulan Yalıkavak Spor Kulübü, ayaklarının tuzuyla çıktıkları hentbol sahalarında verdikleri mücadele ve gösterdikleri çabalarla Denizin Kızları olarak birçok güçlü takımı arkalarında bıraktılar.

Yaptıkları çalışma, gösterdikleri performanslarla Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Liginde 2017-2018 sezonunda “Şampiyonluk Hayalimiz değil, hedefimiz.” Diyerek çıktıkları maçları kazanan Yalıkavak Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, geçen sezon tırnaklarıyla kazıyarak yükseldikleri THF Süper Liginde de bşarısını sürdürdü.

Hedefleri çıktıkları süper ligi tanımak, rakiplerini analiz ederek, sezon sonunda ligde kalarak yeni hedefler koymak olan Yalıkavak Spor Kulübü, bu sezon da hedefin tutturarak, ligi 9. Sırada tamamladı.

Sezon süresince mücadele ettiği 11 takımla ezilmeden ve yılmadan mücadele eden Yalıkavak Spor Kulübü, oynadığı 20 maçın5’ini kazanarak birinde berabere kaldı. Attığı 615 gole karşılık kendi filelerinde 669 gol gören Yalıkavak Spor Kulübü Bayan Hentbolcuları, ligi 11 Puan ile kapatarak, Süper Ligde önümüzdeki sezon oynamayı garantiledi.

Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Mehmet Esen, hedeflerini tutturdukları için mutlu olduğunu belirtirken; “Yeni bir ligde, oldukça güçlü rakiplerimizle kıyasıya rekabet ettik. Geçen yıl da söylediğim gibi amacımız yol haritamızı çizmek için, takımı hazırlamak için süper ligde kalmak, rakiplerimizi, oyuncuları tanımak ve yol haritamızı ona göre şekillendirmekti. Bu nedenle süper ligde mücadeleye devam etmek bizim için ligi kaçıncı bitirdiğimizden çok daha önemli. THF 2019-2020 Kadınlar Süper Ligi’nde çok farklı bir Yalıkavak Spor göreceksiniz.” Açıklamasında bulundu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu