GündemManşetSiyaset

SARUHAN’DAN BODRUM’A DEV ŞEHİTLER ANITI PROJESİ…

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan, eşi Hülya Saruhan,  İlçe Başkanı Halil Karahan ve meclis üyeleri ile birlikte Çarşı Mahallesi’ndeki Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi’ni ziyaret etti. Saruhan’ı dernek binasına gelişi sırasında şube başkanı Hasan Külcü ve gaziler tarafından karşılandı.

SARUHAN’DAN ŞEHİTLER ANITI SÖZÜ

Külcü ile sohbet eden ve gazilerin sorunlarını dinleyen Saruhan ziyaret sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Şube başkanımız Hasan Külcü’den şehitlerimiz, gazi ve yakınlarının ihtiyaçları konusunda bilgi aldım ve belediye tarafından yurdunu korumak için gözlerini kırpmadan ölüme giden, yaşamlarını veren ve yaralanarak ilçemize dönen gazi , şehit ve yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanacağı sözünü verdim. Bu bizim asli görevlerimizin başında geliyor. Onların başının dik, ilçemizde sağlık ve mutluluk içerisinde yaşamaları için ne gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca kurtuluş ve Çanakkale savaşlarında 2 bin nüfuslu ilçemizden tam 262 şehidimiz var. Ancak ne yazık ki onlara yakışan  bir Şehitler Anıtımız yok. Göreve gelirsem ilk işlerimden birinin Şehitler Anıtı Projesi için Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte şehitlerimize yakışan bir proje hazırlayıp hayata geçirmek olacak” dedi.

100. YILDA GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARIMIZLA SAMSUN’DAYIZ

Saruhan 92 üyenin bulunduğu dernek binasının eksiklikleri konusunda da gazilere destek vereceğini belirterek “19 Mayıs 1919 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak İtilaf Devletleri’ne karşı Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Atatürk bu önemli günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu yıl 19 Mayısta ülkemizin kurtuluşunda önemli rol oynayan bu tarihi olayın 100. Yılını kutlayacağız. Bu nedenle tüm gazi ve yakınlarıyla birlikte 19 Mayıs’ta bende birlikte olmak üzere Samsun’ a giderek unutulmaz anları bir kez daha yaşamak istiyoruz. Bu ülke bize atalarımızdan dedelerimizden miras kaldı, Onu aynı şekilde çocuklarımıza ve geleceğimize taşırken gazilerimizin de ülkemiz için yaptıklarını asla unutmayacağız unutturmayacağız” dedi.

 Saruhan ve eşi şube başkanı Külcü’ye bir tepsi Bodrum mandalinası   lokumu armağan etti ve şube binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu