Kültür SanatManşet

Bodrum’da Aynı Günde İki Sergi Açılışı

"Ruhun Saklı Resimleri" ve "Geçmişten Geleceğe Köprüler II" Sergileri 14 Ocak Günü Açılıyor

 

Yaşanan pandemi sürecinde, Bodrum’da kültür ve sanat etkinliklerinin eksikliği açılacak iki sergi ile bir nebze olsun dolacak. Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılışları yapılacak olan sergiler sanatseverleri bekliyor olacak.

“RUHUN SAKLI RESİMLERİ”

Altı farklı sanat anlayışına sahip sanatçı, bir birinden farklı ve bağımsız kurguladıkları çalışmaları, Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde sanatseverler ile buluşuyor.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu, Mine Sanat Galerisi destekleriyle Mausolos Sergi Salonu’nda 14 Ocak günü saat 14.00’de açılışı gerçekleştirilecek karma serginin küratörlüğünü Serdar Yörük üstlendi.

“Ruhun Saklı Resimleri” karma sergi, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde sanatçıların yaşadıkları hassas ve bir o kadar da zorlu süreçlerini anlatıyor. Reyhan Abacıoğlu, Sema Barlas, Sema Ay Çırpan, Vedat Özcan, Lale Temelkuran ve Serdar Yörük isimli sanatçıların kendilerini tekrar keşfettikleri, hissettiklerini daha güçlü ifade ettikleri eserlerin yer aldığı sergi 28 Şubat gününe kadar ziyaret edilebilecek.

“GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜLER II”

Pandemi şartlarında eş zamanlı açılışı gerçekleştirilecek olan diğer serginin yeri ise Bodrum Belediyesi I. Artemisia Sergi Salonu olacak.

Sanatçı Serdar Yörük’ün “Geçmişten Geleceğe Köprüler II” adını verdiği on dördüncü kişisel sergisine Bodrum Belediyesi I. Artemisia Sergi Salonu ev sahipliği yapacak. Sanatçı, temelde geleneksel batik tekniğinden yola çıktığı, farklı malzeme ve teknikleri bir arada kullanarak ürettiği yirmiyi aşkın çalışmasını bu sergide izleyicilerle buluşturacak.

Sanatçı Serdar Yörük,  2010 yılında gerçekleştirdiği ilk sergiden bu yana üretmiş olduğu farklı eserleri bir arada görüntülemek, farklı zaman dilimlerindeki üretimlerini izleyici önüne sunmak fikri ile hazırladığı sergisi 14 Ocak 2021 günü saat 14.00’da sanatseverler ile buluşacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu