ÇevreGündemManşet

Muğla’da 2 Köpek Öldürüldü

Bodrum ve Menteşe'de Acımasızca Katlettiler

 

Bodrum’da yavruları olan bir husky ile Menteşe İlçesinde bir çoban köpeği av tüfekleriyle vurularak öldürüldü.

Menteşe ilçesi Çiftlik Mahallesi’nde 9 Ocak’ta meydana gelen olayda, çiftçilikle uğraşan Kemal D (66), sahibi olduğu çoban köpeğini karasabana bağlayarak av tüfeğiyle ateş etti.

Çiftçinin damadı İsmail Kaplan, köpeğin öldüğünü görmesi üzerine durumu jandarmaya bildirdi.

Bölgeye çağrılan veteriner hekimin yaptığı kontrolde de çoban köpeğinin silahla vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

Bunun üzerine olayın şüphelisi Kemal D. hakkında tutanak tanzim eden jandarma ekipleri, idari para cezası uygulanması için tutanağı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne gönderdi.

Şikayetçi olan İsmail Kaplan, AA muhabirine, kayınpederinin keçi sürüsü için çoban köpeği beslediğini söyledi.

Keçileri satan kayınpederinin bir süre daha köpeği beslemeye devam ettiğini belirten Kaplan, “Kayınpederim köpeği daha önce de öldürmeye çalışmıştı. Bana ‘Bu köpeğe günde 5 ekmek veriyorum.’ demişti. Sabana bağladığı köpeği iki el ateş ederek öldürdü. Köpeğin oradan alınarak atıldığını canlı canlı gördüm ve jandarmaya şikayette bulundum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, yaklaşık bir ay önce doğum yapan husky cinsi bir köpek, Gümüşlük Adnan Menderes Caddesi yakınındaki bir araziye girdiği gerekçesiyle tüfekle yakın mesafeden vuruldu. Korkuluklardan kaçmaya çalışırken vurulup öldürülen köpeği fark eden vatandaşlar, jandarma ekiplerine haber verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu