AsayişGündemManşet

Yangın Büyük Hasar Oluşturdu

Ekipler 3 Saatte Kontrol Altına Alabildi

 

Marangozhane ve pelet üretim tesisi olarak faaliyet gösteren işletmede çıkan büyük çaplı yangın, 3 saatte kontrol altına alınabildi.

Yahşi Mahallesi Bodrum- Turgutreis karayolu üzerinde faaliyet gösteren ve sıkıştırılmış ahşap pelet yakıtı üretilen, işletmede akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Kısa sürede büyüyen yangın, işyerinin 1000 metrekareye yakın kapalı alanının tamamını etkisi altına aldı.

Yangının haber verilmesi üzerine itfaiye, polis, sağlık ve zabıta ekibi olay yerine sevk edildi. İşyerinin üzerinden geçen yüksek gerilim hattındaki enerji güvenlik amacıyla elektrik dağıtım firması ekipleri tarafından kesildi, Yarımada’nın batı bölgesine uzun süre elektrik verilemedi.

İtfaiye ekipleri, iş makinelerinin de desteğiyle yangını kontrol altına almak ve çevreye yayılmasını önlemek için yoğun çaba harcadı. Yangın bölgesinde fenalaşan bir vatandaşa 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale ederken, onun dışında herhangi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Söndürme çalışmalarına Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği gönüllüleri de destek verdi.

Polis ekipleri yangın alanı ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen de yangın yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti, ilgililerden bilgi aldı. Yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin 3 saatlik yoğun müdahalesi sonrası ancak kontrol altına alınabildi. Yangında üretim tesisinde ise büyük çapta hasar meydana geldi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras olay yerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yahşi Mahallemizde, burada keresteci bir arkadaşımız var. Aynı zamanda mobilya üretiyor. Bir taraftan da pelet üretiyor burada. Sıkıştırılmış talaş biliyorsunuz. Nedeni bilinmiyor, bir yangın çıktı. Ama tabi içerideki malzeme o kadar yanıcı ki çıra gibi bildiğiniz ve söndürülmesi çok zor bir malzeme. İtfaiyeci arkadaşlar müdahale ediyorlar. Kısmen de kontrol altına aldılar. Etrafa yayılmadı. Can kaybı yok, yaralanma yok Allah’a şükür. O açıdan içimiz rahat en azından.”

Yanan işletmenin üzerinden yüksek gerilim hattı geçtiği için batı bölgelerdeki elektriğin kesildiğini dile getiren Aras, işletme sahibi ile de konuştuğunu ve kendisine destek vereceklerini söyledi.

Aras, “İtfaiyemiz müdahale ediyor ama su yeterli olmuyor. Biz de arazözlerimizi gönderdik. Temizlik İşleri, Fen İşleri’nin arazözleri geldi. Özel firmaların arazözleri geldi. Böyle durumlarda bir araya gelerek yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu