ÇevreGündemManşet

ÜNLÜ ONKOLOG YAVUZ DİZDAR MARMARİS’TE

Onkoloji Doktoru Yavuz Dizdar, konferans vermek için geldiği Marmaris’te, önce yerel tohum pazarını gezdi, ardından Turgut ve Taşlıca’yı ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, Armutalan Kültür Merkezi’nde Beslenme ve Sağlık İlişkisi konulu konferansla Marmarislilerle buluşacak. Yerel Tohum Derneği’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Dizdar, Pazar gününü Marmaris’te geçirerek, ilk önce dernek yöneticileriyle birlikte Pazaryerinde açılan yerel tohum pazarını ziyaret etti. Üreticilerle bol bol sohbet eden Dizdar, tezgahlarda bulunan ürünleri inceledi, GDO’suz ürünlerin tadına da bakan Dizdar, “GDO’lu ürünleri olabildiğince kullanmayacağız, biz yerel üreticilerin ürünlerini tüketiciyle buluşturmasına olanak sağlayan bu tarz girişimleri çok olumlu buluyoruz ve destekliyoruz” dedi.
Pazar ziyaretinin ardından Turgut ve Taşlıcalı üreticiler İbrahim Coşkun ve Erol Demircan’ın evlerine konuk olan Doç Dr. Yavuz Dizdar, üreticilerle sohbet ederek, kullandıkları yöntemlerle ilgili bilgi aldı. Dizdar, bugün ise atalık tohumlar, mevsiminde gıda tüketimi, hazır gıda ve süt ürünleri konularında Marmarislileri bilgilendirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu