ÇevreGündemManşet

Sağanak ve Fırtına uyarısı

 Muğla ve Çevresi İçin Meteorolojiden Uyarı Geldi

Muğla‘nın kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve kısa süreli fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, “bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve ve Antalya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak İzmir, Muğla ve Antalya çevreleri ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla’nın kıyı kesimleri ile Antalya’nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı
dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

Rüzgarın ise bu gece saatlerine kadar Antalya’nın batı kıyı ilçeleri (Kaş, Demre, Finike, Kumluca ve Kemer) ile Muğla‘da güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Olumsuz hava şartlarının bugün öğlen saatlerinde başlayıp saat 02.00’a kadar süreceği tahmin ediliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu