ÇevreManşet

Meteorolojiden Peş Peşe Uyarı

Muğla Genelinden Fırtına ve Toz Taşınımına Dikkat

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla’da Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla, Burdur, Isparta ve Antalya illerine perşembe gününden itibaren Kuzey Afrika’dan gelecek çöl tozunun etkisi altına gireceğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bölgemizde Perşembe ve Cuma günlerinde Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta illeri genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması” istendi.

Öte yandan, 1 nisan gecesi itibariyle “rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/ sa) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınayla meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleriyle uyarıda bulunuldu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu