ÇevreGündemManşet

Mağdur Vatandaşların Yanındaydı

Başkan Aras, Taşkın Yaşanan Bölgelerde İncelemelerde Bulundu

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası taşkın yaşanan Yalıkavak ve Gündoğan mahallelerinde incelemelerde bulundu. Başkan Aras, her yağmurda taşkın sorununun yaşandığı Bitez Adliye Caddesi ve ilçe merkezindeki bir çok noktada gerçekleşen alt yapı çalışmaları sonrası taşkınların önünü kestiklerini, aynı çalışmaların en kısa sürede Yalıkavak ve Gündoğan mahallelerinde de başlayacağını söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile birlikte ilk olarak Yalıkavak Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. İşyerleri su basan esnaflarla görüşen Başkan Aras, belediye olarak mağduriyetin giderilmesi için ilgili başkan yardımcılarına talimat verdi. İş hanındaki incelemelerin ardından su seviyesinin yükseldiği deniz kenarına inerek incelemelerde bulunan Başkan Aras, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Ekiplerimiz mümkün olduğu kadar önlem almaya çalışıyor. Çünkü Bodrum’daki en büyük sorun altyapı. Bu Bodrum’un gerçekten uzun süredir gündeminde olan bir problem. Yalıkavak’ta geçen dönem de aynı problem oldu. Biz bu sene su baskınına neden olan mazgalda, menfezde, derede gereken önlemleri almıştık ama bu sefer de farklı bir sorunla karşı karşıya kaldık. Yapacağımız iş bu bölgedeki dereyi olduğu gibi projelendirip yeniden hizmete sokmak. Şimdi onun çalışmasını başlatıyoruz. Bu salgın döneminde çok zor zamanda 20 tane esnafımız maalesef su baskınıyla uğraşıyorlar. Dolapları yandı, masası sandalyesi mobilyaları telef oldu. Bazı arkadaşlarımızın stoklarındaki gıda malzemeleri kullanılamaz hale geldi. Biz yine onlara destek olmaya çalışacağız. Ancak bu işin asıl çözümü Bodrum’un altyapısının artık geri dönülmez şekilde tamir edilmesiyle olacak. Yalıkavak’ta bu önlemi almak için MUSKİ ekipleriyle ve bizim Fen İşleri ekipleriyle görüşüyoruz. Kısa zamanda buraya müdahale edeceğiz. Biliyorsunuz Bitez’de de böyle bir sorun vardı. Bitez’i çözdük. Bin 100 metre civarında bir kanal yaparak Bitez’in taşkın sorununu hallettik. Bodrum merkezde hastane tarafından gelen yağmur sularının tahliyesini  Lapa Çavuş Sokak ve  Türkkuyusu Caddesinde gerekli çalışmaları yaparak denize ulaştırdık. Bodrum çok geniş, bunları planlayarak programlayarak adım adım yapıyoruz. Şimdi burayı da halledeceğiz. İnşallah esnafımız bir daha böyle bir sorunla karşılaşmayacak” dedi.

Yalıkavak’ın ardından Gündoğan Mahallesi’ne geçen Başkan Aras, burada da su taşkını yaşanan, özellikle bahçelerin sular altında kaldığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Su akışının geçtiği dere yataklarından, suyun geldiği yamaçlara kadar giden Başkan Aras, gerekli çalışmaların bir an önce projelendirilerek en kısa sürede başlatılması talimatını verdi.

Son günlerde sık sık elektrik kesintisi yaşayan mahalle sakinlerinin taleplerini de dinleyen Aras, Aydem yetkilisini arayarak yaşanan sorunu anlattı. Muhtarla iletişime geçerek sorunun çözümü için çalışmalara başlayacaklarını ileten Aydem yetkilisine teşekkür eden Başkan Aras, çözümün takipçisi olacağını söyledi.

YAĞIŞ VE FIRTINA OLUMSUZLUKLARINA ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Öte yandan Bodrum’da bugün sabah saatlerinde yaşanan taşkın olayları dışında, Perşembe akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle oluşan olumsuzluklara belediye ekipleri anında müdahale etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağış ve fırtına uyarısının ardından teyakkuza geçen belediye ekipleri, herhangi bir sorun yaşanmaması için riskli bölgelerde kontrollerini sıklaştırdı. Çağrı merkezine gelen şikayetleri de değerlendiren ekipler,  gelen tüm taleplere anında yanıt vererek müdahale etti.

Bu kapsamda Cumartesi günü Torba Mahallesi’nde yaşanan bir vatandaşın ihbarı üzerine kapısına devrilen ağaç, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince kaldırıldı. Bitez Mahallesi Pomelan Caddesi üzerinde bulunduğu zeminden koparak yola düşen dev kaya  parçası da Fen İşleri ve Temizlik İşleri müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yağış nedeniyle Bodrum genelinde tıkanan mazgallara anında müdahale ederek taşkın yaşanmasını önlerken, Temizlik İşleri müdürlüğü ekipleri ise fırtına nedeniyle devrilen ağaçları, dere yataklarını kapatma tehlikesi yaratan bahçe atıkları ve kırılan ağaç dallarını temizledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu