Kültür SanatManşet

Çalışmaları Yerinde İnceledi

Vali Orhan Tavlı Muğla Müzesindeki Yenileme Çalışmalarını İnceledi

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Müzesinde bulunan gladyatör salonu, doğa tarihi salonu, arkeoloji ve kurtarma kazıları salonlarını gezerek, sergilenecek olan yeni koleksiyon ve ünik eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Önemli antik kentlere ait eserleri barındıran ve Muğla il merkezinde bulunan 1994 yılından beri ziyaretçi ağırlayan, 4 adet seksiyon ve açık avlusu ile hizmet vermekte olan Muğla Müzesini gezen Vali Orhan Tavlı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Pandemi sürecinde tadilat ve yenileme çalışmalarına başlayan Muğla Müze Müdürlüğü, seksiyonlarda sergilenen eserlerin yeni teşhir ve tanzimini yapmış, salonlar ve avlu düzenlemelerine başlamıştır. Türkiye’deki ilk Doğa Tarihi Müzesi unvanına sahip olan müzenin doğa tarihi bölümünü de ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, burada bulunan 9 milyon yıl öncesine ait olduğu anlaşılan fosiller hakkında da bilgi aldı. 2018 yılında ilk etabı tamamlanan ve 2021 yılında tekrardan çalışmasına başlanacak olan kazılarda zürafagiller, boynuzlugiller, gergedangiller, hortumlu memeliler, domuzgiller, atgiller ve etçilere ait fosiller ile çok sayıda bitki fosilleri bulunmuştur.

Muğla Müzesindeki yenileme ve düzenleme çalışmalarını inceleyen, arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Orhan Tavlı, Muğla gibi tarihsel geçmişi zengin olan bir kentte müzenin önemli olduğunu belirtti.

Vali Orhan Tavlı, Muğla Müzesi ve çevresindeki binaların tarihi ve kültürel özellikleri nedeniyle bu alanın çevresiyle birlikte daha geniş perspektifte ele alınarak Muğla Müzesinin büyütülmesi gerektiğini ifade ederek bu konuda ilgili diğer kurumlarla görüşerek çalışma yapılması için Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürüne ve Müze Müdürüne talimat verdi.

Vali Orhan Tavlı, müzede yapılmış olan modern müzecilik yöntemlerine yönelik çalışmaların daha ilgi çekici olduğunu dile getirdi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Muğla Müze Müdürü Gülnaz Savran eşlik etti.

office 2019 mac lisans

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu