ÇevreGündemManşet

İzmir İçin Tek Yürek

Bodrum ve Muğla'dan Ekipler Bölgede

 

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9’luk depremin ardından Bodrum’dan 12 gönüllüsü ile bölgeye hareket eden Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği, Bayraklı’da çöken 8 katlı binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

AFAD, UMKE, 112 ve Türkiye’nin her yerinden gelen diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte enkazda arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği gönüllüleri, gece boyunca devam eden çalışmalara destek verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ekibi de gece boyunca çalışmalara katıldı. Ekip bu sabah, depremden 17 saat sonra Rıza Bey apartmanı enkazından sağ olarak kurtarılan 16 yaşındaki İnci Okan’ı kurtarma çalışmasına katılan ekibin arasında yer aldı.

Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’de deprem bölgesine giderek çalışmalara destek veren diğer bir Bodrum Kurtarma ekibi oldu.

Bir sevindirici haberde Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından geldi.  Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı’nda da arama kurtarma ekipleri, son 1,5 saatte Fadime Tolu ve Gülçin Aykut Soydan’ın ardından Hülya Özmet de yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

BODRUM BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

Depremin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Bodrum Belediyesi, evleri hasar gören vatandaşları Bodrum’da ağırlayabileceklerini belirterek şu açıklamayı yaptı;

‘Bodrum Belediyesi olarak, İzmir’de evleri hasar gören vatandaşlarımızı Bodrum’da ağırlayacağız. İhtiyaç duyan vatandaşlarımız Belediyemizin 444 00 48 numaralı çağrı merkezine başvurabilirler. Geçmiş Olsun İzmir, Bodrum Yanınızda.’

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıklarındaki depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

400’ÜN ÜZERİNDE ARTÇI MEYDANA GELDİ…

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9’luk depremin ardından artçı depremler devam ediyor. Depremin ardından bu sabah saat 09.00 itibariyle bölgede 400’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD tarafından yapılan son açıklamada sabah 08.31’de 5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının meydana geldiği açıklanırken, depremin ardından meydana gelen artçı sarsıntılardan 33’ün büyüklüğünün 4.0’ın üzerinde olduğu açıklandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu