GündemHayatManşet

TEMİZLİK GÖREVLİSİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Bodrum’da içerisinde yaklaşık 2000 TL çantasını oturduğu AVM’deki masada unutan Funda Çavdar adlı vatandaş, büyük endişe yaşadı. Ertesi gün içinde parasıyla birlikte çantasına kavuşan Çavdar, AVM yetkilileri ve çantasını bulan personele teşekkür etti.

Evli ve 1 çocuk annesi Funda Çavdar, Kurban Bayramı öncesinde Turgutreis Mahallesi’nde ailesiyle kaldığı evin biriken kira borcu nedeniyle sokakta kalmıştı. Ailenin yaşadığı bu dramı haber bültenlerimize taşımamızın ardından Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz’ın girişimiyle aile Gümbet Mahallesi’ndeki bir otele yerleştirildi.

Funda Çavdar’ın öğretmen babası Nihat Çavdar’ın da öğrencisi olan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, haberi görmesi üzerine harekete geçerek aileye maddi yardımda bulundu.

Paranın bir kısmını eşine veren, yaklaşık 2000 TL’sini de çantasında bulunduran Funda Çavdar, önceki gün Midtown AVM’ye gitti. Orada çantasını unutup eve giden Çavdar, akşam çantasının yanında olmadığını fark etti. Ertesi gün yeniden AVM’nin danışma bölümüne müracaat eden kadın, çantasının kendisine teslim edilmesiyle büyük mutluluk yaşadı. Çantayı bulup danışmaya teslim eden temizlik görevlisi Hamdiye Süer’e de ulaşan Funda Çavdar, görevliye teşekkür etti. Süer’e çantasını bulup eksisiz olarak teslim ettiği için hediye vermek istedi fakat Süer kabul etmedi.

Kent Haber’e bir açıklama yapan Funda Çavdar, şunları dile getirdi:

“Çok üzüldüm çünkü içerisinde bizim için yüklü miktar bir para vardı. Özel bir yere harcayacağımız bir paraydı. Ben danışmaya gelip çantayı tarif edince çantanın burada olduğunu söylediler. Çıkarttı. Ben direk parayı koyduğum cebe baktım. Para yerinde duruyordu. Danışmadaki hanımefendi eksik var mı diye saymamı söyledi. Saydım, gerçekten de eksik yoktu. Teşekkür ettim ama bu bana yetmedi. Parayı kimin teslim ettiğini sorunca Hamdiye Hanım’ın teslim ettiğini söylediler. Kendisiyle tanışmak istedim, sağ olsun geldi. ‘Çay içelim’ dedim, onu bile kabul etmedi. ‘Ben zaten olması gerekeni yaptım’ dedi. Küçücük bir hediye vermemi bile istemedi. Helalleştik. Olması gerekeni yaptıkları halde umaalesef yaşadığımız dönemde çok şaşırtıcı geliyor. Aslında bunu tam tersi olduğu zaman şaşırmamız gerekiyor.”

Hamdiye Süer yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Zaten biz ekip olarak ne bulursak danışamaya teslim ediyoruz. Yöneticilerimizden bu şekilde yönlendiriliyoruz. Bu zaten bizim görevimiz. Kesinlikle kabul etmem de. Onun bana gelip teşekkür etmesi benim için çok büyük bir mutluluk oldu, gurur verici bir şey.”

Midtown’da temizlik birimi sorumlusu Yeşim Ceyhan da “Öncelikle misafirimize geçmiş olsun diliyorum. Personelime de bu örnek davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler eğitimlerimizi bu şekilde alıyoruz ve personelimize bu şekilde aktarıyoruz. Bütün buluntuları, kayıpları, güvenliğe, danışmaya teslim ediyoruz. Sonrasında da zaten sahipleri ile buluşuyor.” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu