ÇevreGündemManşet

DSİ’DEN MİLAS’A İÇMESUYU TEMİNİ PROJESİ…

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının önemli bir kısmı karşılanmaktadır. “Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini Projesi” ile Muğla iline bağlı Milas ilçesi ve Beçin Mahallesinin 2045 yılına kadar içme-kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının karşılanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Tamamlanarak işletmeye açılan Akgedik Barajı’ndan yıllık 5 milyon m³ su temin edilecek olup içmesuyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatları tamamlandığında Milas İlçesi ve Beçin Mahallesinde yılda yaklaşık 100 bin kişiye ilave memba kalitesinde içmesuyu sağlanacağını söyledi.

Proje kapsamında 19.640 m isale hattı, 21.000 m³/gün kapasiteli içmesuyu arıtma tesisi, 2 adet içmesuyu deposu ve 1 adet terfi merkezi bulunmaktadır.

Projenin su kaynağı olan Akgedik Barajında depolanan su ile aynı zamanda 14 bin 800 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanmaktadır. Proje kapsamındaki içmesuyu arıtma tesisinde % 90 ve isale hattında %30 mertebelerinde gerçekleşme sağlanmıştır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu