AsayişGündemManşet

KABUS YAŞATTI, KELEPÇE İLE BIRAKILDI…

Bodrum’da 21 yaşındaki Tuğçe Ç.’i 1,5 yıldır taciz ve tehdit ettiği suçlamasıyla 22 Temmuz’da tutuklanan 46 yaşındaki Nurettin Ş., tahliye edildi. Şahıs, Tuğçe’ye 200 metreden fazla yaklaşması halinde yeniden tutuklanacak.

Ege üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Tuğçe Ç. yaklaşık 1,5 yıldan beri, Ortakent’te esnaflık yapan 46 yaşındaki Nurettin Ş. adlı şahsın taciz ve tehditlerine maruz kaldığını ifade ederek, geçen Temmuz ayında sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. Şahsın kendisine yolladığı saplantılı ve zaman zaman tehditler içeren mesajları da sosyal medya hesabından paylaşıp yardım isteyen Çelik, zarar görmek istemediğini ve hukuk nezdinde gerekenlerin yapılmasını istedi.

Genç kızın kendisine sapkın bir şekilde musallat olan şahısla ilgili yaptığı çağrı, sosyal medya üzerinden de büyük destek gördü. Şahıs, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla polis tarafından Ortakent Mahallesi’ndeki ikametinde gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi, çıkarıldığı mahkemece de tutuklandı. Şahsın ayrıca covid-19 testi de pozitif çıkmıştı.

Nurettin Ş., yaklaşık 2 ay süren tutukluluğun ardından önceki gün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının değişme ihtimali, atılı suçların alt ve üst sınırları, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının bu aşamada daha orantılı ve ölçülü olacağını dikkate alarak ve tutuklulukta geçirilen süreyi göz önünde bulundurarak, sanığın yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Elektronik kelepçe de takılacak şahsın, Tuğçe Çelik’e 200 metreden daha fazla yaklaşması durumunda yeniden tutuklanmasına karar verdi.

Öte yandan Nurettin Ş.’nin duruşma esnasında Tuğçe Ç.’e yönelik tutarsız sözler sarf ettiği kaydedildi. Mahkemedeki ifadesinde önce suçunu kabul eden sanığın daha sonra suçlamaları reddettiği dile getirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu