ÇevreGündemManşetTurizm

Sıcak Hava Balon Turizmi Başlıyor

Tabiat Harikası Bölge, Havadan İzlenecek

 

Kapodokya başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde uygulanan sıcak hava balon turizmi, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün girişimleriyle, Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Antik Kenti, Gökbel Vadisi, Bozüyük Mahallesi, fıstık çamları ve birçok tabiat güzelliğini barındıran Yatağan’da başlıyor.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, göreve geldiği günden itibaren ilçeyi çekim merkezi haline getirmek amacıyla, ilçedeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti ve Lagina Antik Kenti’ndeki çalışmalara destekler sağlayarak, sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla Bozüyük Mahallesini cazibe merkezi haline getirdi. Doğa ve tabiat harikası Yatağan’ın havadan da görünebilmesi için çalışmalara başlayan Başkan Toksöz, yerli ve yabancı turistlerin ilçeye olan ilgisini artırmak amacıyla, sıcak hava balon turizmini Yatağan’a kazandırıyor. Gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte test uçuşların başladığı Yatağan’da, kısa süre içerisinde sıcak hava balon turizmi başlayacak.

YATAĞAN, DÜNYA TURİZMİNE AÇILIYOR

Dünyanın en büyük beyaz mermer kenti olarak bilinen Stratonikeia Antik Kenti, pagan inanışına göre kutsal sayılan tanrıça Hekate adına yapılan en büyük kutsal alan ve tapınağın bulunduğu Lagina Antik Kenti, en genci 15 milyon, en yaşlısı 1 milyar yaşında olduğu tahmin edilen Türkiye’nin en yaşlı kayalarının bulunduğu Gökbel Vadisi, sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla doğal bir film platosu haline gelen ve Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos Seferi sırasında konaklayarak han, mescit ve köprü kazandırdığı Bozüyük Mahallesi, görüntüsüyle izleyenleri büyüleyen onlarca yıllık fıstık çamları ve birçok doğa güzelliğine ev sahipliği yapan Yatağan’ı dünya turizmine açmak için yoğun çalışma yürüten Başkan Toksöz, yazı ve kışıyla Yatağan’ın güzelliklerini turizme kazandırmak istediklerini söyledi.

Başkan Toksöz, burada yaptığı açıklamada, “Önce hizmet, Önce Yatağan sloganıyla göreve gelmemizin ardından Yatağan değişiyor ve gelişiyor. Sıcak hava balonculuğuyla birlikte Yatağan’da yeni bir vizyon açacağımızı düşünüyoruz. Stratonikeia’sıyla, Lagina’sıyla, Gökbel Vadisiyle, Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos Seferi sırasında konakladığı ve han, mescit ve köprü kazandırdığı Bozüyük Mahallesiyle birçok güzelliğe sahip Yatağanımıza, yeni bir değer katacağımızdan dolayı çok mutluyuz. Muğla turizminin çeşitlendirilmesi için ve turizmin iç kesimlere açılarak ilçemize katma değer sağlamak amacıyla Nurdan Hanımla çalışmalara başladık. Yatağan’a kazandıracağımız balon turizmi, ilçemize, Muğlamıza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

YATAĞAN, DÖRT MEVSİM HAVADAN İZLENEBİLECEK

N.A.P. Balloons firmasının işletmecisi Nurdan Aydın Polatçı ise, “Yatağan, tarihi yerleriyle kültürel mirasın korunduğu tabiat güzelliklere sahip zengin bir bölgedir. Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz ile görüşmemizde, bu güzellikleri gök yüzünden görülmesi için istişarelerde bulunduk. Biz de bunun tek yolunun, sıcak hava balonu olduğunu söyledik. Buraya tüm dünya turizmini çekebilmek için hava şartları izin verdiği sürece, dört mevsim uçacağız inşallah. Şuan test uçuşları yapılıyor. N.A.P. Balloons olarak Yatağan Belediyesi ile güzel bir çalışmaya imza atacağız. Yatağan’a ve tüm Muğla’ya hayırlı olsun. Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’e destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TEST UÇUŞLARI SÜRÜYOR

Sıcak hava balonu turizmi öncesinde yapılması gereken testler, ilgili kurumlardan izinler alınarak başladı. İlçenin dört bir yanında incelemelerde bulunan uzman ekip, havadan da koordinatları saptayarak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek yerleri belirliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu