GündemManşet

KAYMAKAM YILMAZ: “BODRUM EN GÜVENLİ TURİZM BÖLGESİDİR..”

Bodrum Kaymakamı Bekir YılmazYaşanan 6.5’lik depremin ardından çıkan bazı yanlış haberlere tepkisini gösteren Kaymakam Bekir Yılmaz, deprem sonrası bütün kurumların seferber olduğunu söyledi.

Öğlen saatlerinde basın mensupları ile bir araya gelen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz 6 ayrı ekibin hasar tespit ve gelen şikayetleri tek tek incelediği ifade etti. Yılmaz ayrıca bazı medya kuruluşlarında çıkan asılsız haberlere de kimsenin itibar etmemesini söyledi.

Kaymakam Bekir Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği üzere; 21 Temmuz 2017 Cuma günü 01.30 sıralarında ilçemizde  teknik verilere göre 6.5 şiddetinde büyük bir depremi hep birlikte yaşamış bulunuyoruz. Öncelikle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Elbette Bodrumda deprem meydana gelmesi sürpriz bir olay değildir. Deprem hayatın bir gerçeğidir ve 1. derecede deprem kuşağında olan ilçemiz için binlerce yıldır meydana gelen doğa olaylarından biridir. Sevindirici olan bu şiddetteki büyük bir depremin can kaybı olmaksızın atlatılmasıdır. Yaşanılan deprem sonrası deprem kaynaklı önemli bir yaralanma olayı olmamış, meydana gelen yaralanmaların büyük kısmı yaşanılan şok ve panik kaynaklı olmuştur.

Yaşanılan deprem sonrası Sayın Valimizin koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlığımız, Bodrum Belediye Başkanlığımız, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz, Liman Başkanlığımız, AFAD, ASPİM, Sağlık Teşkilatımız, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz  AYDEM ve  tüm birimlerimizle, Muhtarlarımızla, Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfımız Kızılay, UMKE, AKUT başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte her türlü tedbir Devletimizce en kısa zamanda alınmıştır. Temel alt yapı sorunları en kısa zamanda giderilmiş, hayat 12 saat içerisinde normale dönmüştür. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli her türlü çalışma koordineli ve disiplinli şekilde devam etmektedir.

Şunu açıkça ifade etmemizde fayda vardır. Yaşanılan depremde ilçemiz deprem dayanıklılığı konusunda belki dünyada  birçok yerleşim yerine örnek gösterilecek şekilde önemli bir sınavı başarıyla vermiştir. Mevcut yapı stoku estetiğinin yanı sıra sağlamlığıyla da kendisini ispatlamıştır. Herkesin malumu Bodrum; kaliteli tesisleriyle, sıcak kanlı hizmet anlayışıyla doğasıyla, deniziyle, güneşiyle temiz havasıyla, tarihi kültürel varlıklarıyla, huzurlu ve güvenli ortamıyla bir turizm kentidir, bir dünya markasıdır. Buna ilave olarak artık anlaşılmıştır ki, Bodrum sağlam yapılaşması ile deprem açısından da dünyanın en güvenilir yerlerinden birisidir. Teknik verilere göre çok yakında ve yüzeyde olmasına rağmen bu depremde özellikle yerli ve yabancı misafirlerimizin kaldığı otellerimizde turistik tesislerimizde kayda değer hiçbir hasarla karşılaşılmamıştır. Önemli bir yaralanma hadisesi olmamıştır. Bilim adamlarımızın açıklamasına göre; Bodrum bugün yaşanılan depremdeki enerji boşalması  da dikkate alındığında bu açıdan dünyanın en risksiz yerlerinden birisidir, meydana gelen artçı sarsıntılar ise normaldir ve tehlike arz etmemektedir.

Dolayısıyla; Böyle büyük bir depremi can kaybı ve önemli hasar oluşturmadan geçirdiğimiz için Rabbimize şükrediyor, tekrar tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Yerli yabancı tüm misafirlerimizi endişeden uzak tatillerine devam etmeye ve rahat olmaya çağırıyor, felaket tellallığı yapan bazı kötü niyetli kişilerin asılsız haberlerine inanmamalarını, herkesi tatillerini Bodrumda yapmaya davet ediyorum.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu