GündemKültür SanatManşet

UKRAYNALILAR BODRUM’DA BİR ARAYA GELDİ

Ukrayna Bayrak Günü’nde, Türkiye’de yaşayan Ukraynalı ressamların eserlerinden oluşan ‘Türkiye’deki Ukraynalı Ressamlar Sergisi’ açıldı.

Ukrayna Büyükelçiliği, Ukrayna Başkonsolosluğu ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Ege Ukraynalılar ve İzmir Ukraynalılar dernekleri tarafından Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde(Trafo) düzenlenen serginin açılışına Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Ege Ukraynalılar Derneği başkanı Diana Osypenko, İzmir Ukraynalılar Derneği başkanı Olena Özbek, Bodrum Tanıtma Vakfı genel sekreteri Serkan Ceylan, Ukraynalı ressamlar, Bodrum’da ve Ege Bölgesi’nde yaşayan Ukraynalılar katıldı.

Bodrum, Kuşadası, Aydın ve İstanbul’da yaşayan 14 Ukraynalı ressamın eserlerinden oluşan serginin açılışı, protokol üyelerinin her iki ülke arasındaki dostluğu iki farklı tuvale resmetmesiyle başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Ukraynalılar Derneği başkanı Diana Osypenko, yeni kurulan dernekleriyle ilk etkinlerini Ukrayna Bayrak Günü’nde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ukrayna Ulusal Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha yaptığı konuşmada, dost iki ülkenin Türkiye Büyükelçisi olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, her iki ülkenin birlikte bir çok adım atacağına inandığını belirterek Ukrayna Bayrak Günü’nü Bodrum’da yaşayan Ukraynalılarla birlikte kutlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ise kültür, sanat ve turizm, ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldırdığını belirterek şunları söyledi;

“Bugün açılışını yaptığımız bu sergi, hem kültür, hem sanat ve hem de turizm üzerinden dünyaya örnek olacak bir dizi etkinliğin ürünü. Bodrum’da yaşayan Ukraynalı dostlarımızla öteden beri çok sıcak ilişkilerimiz var. Zaman zaman bir araya gelerek, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek etkinlikler planlıyoruz. Ege ve Bodrum’da dernek çatısı altında buluşan Ukraynalı dostlarımız, bu konuda takdire şayan projeler geliştiriyor. Bugün, Bodrum’da yaşayan Ukraynalı ressamlarımızın eserlerini görme fırsatımız olacak. Aramıza İzmir, İstanbul ve Aydın’dan gelen Ukraynalı dostlarımız da katıldı. Yarın da Ukrayna Kültür ve Tanıtım Günü etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Ukrayna ve Türkiye arasında, her alanda müthiş bir iş birliği ve dostluk var. Biz de bu dostluğu Bodrum’da pekiştirerek, tüm dünyaya örnek oluyoruz. Belediye olarak bizler, sanat, kültür ve dostluk için atılan her adımın destekçisiyiz. Bu etkinlikler, Bodrum’un Ukrayna’daki tanıtımına katkıda bulunmanın ötesinde, Ukraynalı dostlarımızın da kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlayan adımlar. Bu anlamda, destek veren herkese Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve tüm Bodrum halkı adına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde çok daha geniş katılımlı etkinliklere hep birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Barışçıl, mütevazı ve çalışkan Ukraynalıların komşuluğundan çok memnunuz. Bu serginin ve bunu takip edecek etkinliklerin, dostluğumuzu ölümsüz kılması dileğiyle, katılan herkese gönülden teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından katılımcılara Ukrayna’nın geleneksel ekmeklerinden ikram edilirken, protokol üyeleri sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Sergi, 26 Ağustos’a kadar açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu