GündemManşetSiyaset

GÖKMEN:”MUĞLA’MIZA HAYIRLI OLSUN…”

Önceki gün gerçekleştirilen Büyükşehir Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında değişen dengeler üzerine Bodrum AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen bir basın açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yerel seçimlerin hemen ardından siyasi partilerin meclis üyesi sayılarına, İyi partiden seçilen bir üyenin meclis üyeliğinden istifa ettirilip yerine CHP Li bir meclis üyesinin getirilmesi ile seçimde oluşan meclis aritmetiği bu müdahale ile değiştirilmiş MHP’nin gurup kurması ve komisyonlara üye vermesi engellenmiş, 7 olan komisyon üye sayılarının 3 CHP, 3 AK Parti 1 MHP olarak oluşması engellenmiş, 4 CHP, 3 Ak Parti olarak oluşması sağlanmış ve doğal olarak komisyon başkanları CHP’li üyelerden seçilmişti.

Ula ilçesi CHP Büyük Şehir Belediye Meclis üyesi Fikret Uzun Hasan’nın vefatı ve yerine Ak Partili Biray Taşkesiği’nin gelmesi ile Meclis aritmetiği yeniden değişmiş ve MHP’nin gurup kurup komisyonlara üye vermesinin önü açılmış oldu. Böylece 7 komisyon üyesinin 3 CHP, 3 Ak Parti ve 1 MHP olacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekecekti.

Salı günü Köyceğiz’de MHP İl Başkanı Sayın Mehmet Korkmaz ,belediye başkanlarımız ve Cumhur ittifakı Meclis üyelerimizle yaptığımız toplantıda bu durumu görüşmüş ve bugünkü meclis toplantının önemine işaret etmiştik.

Bugünkü meclis toplantısında CHP Gurubu gündemde olmamasına rağmen bugüne kadar 7 olan komisyon üyesi sayısını 9 a çıkarmayı teklif ederek komisyon çoğunluğunu yeniden ele geçirmek için önerge vermiştir.

İyi parti üyesi 3 Meclis üyesi bu ayak oyununa onurlu bir duruş göstererek hayır demiş ve yapılan oylamada CHP gurubunun bu önerisi Ak Parti Mhp ve İyi Partinin oyları İle 33 e karşı 34 oyla reddedilmiştir.

Meclis komisyon sayıları 7 olarak kalmış 3 Ak parti 1 MHP ve 3 CHP olarak gerçekleşmiştir.

Böylece komisyon başkanları Cumhur ittifakının belirleyeceği üyelerden oluşacaktır.

Cumhur ittifakı Meclis üyelerine ve bu onurlu desteklerinden dolayı İyi Parti Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Muğla’mıza hayırlı olsun.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu