GündemMagazinTeknoloji

İDEM TEKNOLOJİDEN YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM…

İdem Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, yerin 30 metre altına kadar görüntüleme yaparak üç boyutlu haritasını çıkarabilen Toruk 101’i piyasaya sürdü.

Tamamen yerli ve milli  üretim olan Toruk 101 arkeoloji, altyapı çalışmaları, jeoloji, su arama ve madencilik alanlarında çığır açan bir teknolojiye sahip.

 

Toruk 101 noktasal olarak yer altı alan tarama yapan ve bu noktasal veriler sonucunda kendi yazılımı ile anomali haritası çıkaran bir cihazdır. Yer çekirdeğinden yayılan manyetik alan yüzeye çıkarken geçtiği toprağın yapısına göre veya toprağın içerisindeki maddelere göre manyetik alanda azalma ya da artmaya uğrayarak yüzeye gelir. Toruk 101 bu değişimleri algılar. Bu değerlere göre yer altının 3 boyutlu haritasını çıkarır.

Toruk, maksimum 30 metre derinliğe kadar ölçüm yaparken yer altındaki maddenin derinliğini belirleme imkânı sunuyor.

 

Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı Nejmettin ÜNAL paylaştığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemize ve milletimize faydalı olmak için azimle çalışan ekibimizle birçok konuda faydalı olacak; iş yükünü azaltacak insanımıza vakit ve maddi tasarruf yaptıracak, ürünümüz Toruk’u gururla üretime sunduk. İdem Teknoloji olarak en başta yerli bir ürün üretmenin; daha sonra çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığını, üretimle görmenin gururunu yaşıyoruz. Amacımız bu başarıyı geliştirerek ilerletmek, yalnızca ülke içinde değil; uluslararası seviyede de devletimize saygınlık kazandırabilmek için teknolojimizi dünyaya yaymaktır. Manevi gücünü geçmişindeki başarılardan ve tecrübelerden alan firmamız, bu noktada ürünümüze TORUK ismini, çalışma ve zaferin timsali olan bir devri açıp bir devri kapayan Fatih Sultan Mehmet Han’a olan saygımız ve hürmetimizden vermiştir. Onun burcunun ismidir.”

İDEM TEKNOLOJİ HAKKINDA:

Geçmişi 2008 yılına dayanan, 7 yıllık araştırma süreci sonunda, biriken tecrübelerin teknolojiye aktarılmasını,  ülke menfaatleri ve milletimizin bekasını amaç edinmiş bir düşünceyle; hem yazılımın hem de donanımın milli olması hedefiyle 2015 yılında projemiz başlamıştır.

2017 yılında İdem teknoloji ile Hacettepe Üniversitesi bünyesinde AR-GE çalışmalarına devam edip yer altı alan görüntüleme cihazı üretime başlamıştır. Bu yolda edindiğimiz bilgi ve birikimlerin başta ülkemizin çok değerli kültürel yapısının ve madenlerimizin  değerlendirilmesinde, belediye alt yapılarının ortaya çıkarılmasında, inşaat etüt çalışmalarında, su yataklarının bulunmasında ve daha birçok alanda kullanılması amacıyla yola çıkılmıştır.

Yazılım donanım ve teknoloji olarak yerli üretim ilkesini benimseyerek hizmet vermektedir. İdem teknoloji profesyonel kadrosu ve artan deneyimi ile teknolojik gereksinimlere yenilikçi ürünler ile cevap vermektedir.

2016-2018 yılları arası 7 bölge 35 il ve 5 ülkede 700 ün üzerinde test çalışmaları ile doğruluğu kanıtlanmıştır. İki yılı aşan AR-GE çalışmaları Türk mühendisinin neler yapacağını gözler önüne koymuştur. Gayemiz hayali nasıl gerçeğe dönüştürürüz düşüncesidir.

Bu bir ilan haberdir…

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu