GündemManşetSiyaset

ÖZDOĞAN,”YAN YANA GELEREK, DAYANIŞARAK, YILMAYARAK, MÜCADELE EDEREK KAZANACAĞIZ”

CHP Bodrum Kadın Kolu Başkanı Umut Özdoğan, kadına şiddet yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Özdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Pınar Gültekin…

Ve daha binlerce kadın… Hepsinin hikayesi aynı!

Sırf hayır dediği için, boşandığı, ayrıldığı veya hiç birlikte olmak istemediği için katledildiler!

boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar, boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için Meclis’te komisyonlar kuranlar, aileleri parçalatmayacağız diye dört bir yerden açıklamalar yaptıranlar, nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, Şiddete ilişkin koruma kararları almamızı sağlayan 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, öldüreni değil, öleni suçlayanlar, katilleri, yargılamadan,hak ettikleri en ağır cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur.

Haftalardır, aylardır, yıllardır “yasalar etkili uygulanmıyor, erkek şiddetine karşı acil önlem planı yapılmalı” diyoruz; Ancak tüm bu çağrılarımıza kulak tıkayan sizler; bizim için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açıyorsunuz. Oysa İstanbul Sözleşmesi, hukuki güvencemizdir.

İstanbul Sözleşmesini hedef alıp Sözleşmeden çekileceğini söylemek kadına yönelik şiddeti teşviktir.Biz kadınların susmaya, itaat etmeye, birbirimizi yalnız bırakmaya, şiddetle yaşamaya ya da

Canımızdan olmaya hiç niyetimiz yok! Bilin istiyoruz: Biz yasta değil, isyandayız! Evimizdeki, iş yerimizdeki, memleketimizdeki tüm kadın düşmanları ile yaşamak için savaşacağız.

Örgütlenerek, birbirimize kenetlenerek, yaşamı elinden alınmış katledilmiş kız kardeşlerimizin gülüşünü yüzümüze yerleştirerek mücadele edeceğiz. Kadınların kanı ile yazılmış ve kazanılmış hiçbir hakkımızdan bizi mahrum bırakamayacaksınız.

Cumhuriyetle kazandığımız haklarımızı kısıtlayan zihniyete, birlikte karşı koyacağız. Cumhuriyet bir kadın devrimidir, İstanbul sözleşmesini tartışmaya açmak Cumhuriyet değerlerini tartışmaya açmaktır.

Hangi görüşten, düşünceden, etnik kimlikten, kültürden olursa olsun toplumun her kesiminden kadınların yaşaması, söz sahibi olması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Biz kadınlar isyanımızla büyüyüp, kararlılığımızla kazanacağız.“Kadın gülüşlerimizi” esir almanıza izin vermeyeceğiz. Biz; kadınız! varız!  eşitiz!haklarımızın bilincindeyiz.biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz.

Yineliyoruz;Kadın örgütlerini ve İstanbul sözleşmesini hedef gösterenler, ÖLDÜRÜLEN TÜM KADINLARIN KATİLİDİR.

Kadınların hayatını kendi siyasi çıkarlarınız için malzeme yapamazsınız. Hayatımız sizin oyuncağınız değil.Hepinizden hesap soracağız.Kadınların ‘ölmek istemiyorum’, ‘ölmeden koruyun beni’,

‘beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız’ çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız!

Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız.

Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz!!

YAŞASIN KADINLAR!  YAŞASIN MÜCADELEMİZ!!!”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu