ÇevreGündemManşet

İMARA AYKIRI YAPILARDA YIKIMLAR SÜRÜYOR

Bodrum Belediyesi ekipleri, kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini sürdürürken, diğer taraftan da yasal süreçleri tamamlanan yapı ve eklentilerin yıkımına ara vermeden devam ediyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın göreve gelir gelmez başlatmış olduğu “Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği” kapsamında, imar planına aykırılıklar bulunduğu tespit edilen binaların yıkım işlemleri sürüyor. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda son olarak Güvercinlik Mahallesi’ndeki bir binada yıkım çalışmaları başlatıldı.

Güvercinlik Mahalle Merkezinde, Milas-Bodrum Karayolu üzerindeki iki katlı binada, Bodrum Belediyesi Yıkım Şefliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Binanın kaçak olan 380 metrekarelik ikinci katında başlatılan yıkım, karayoluna ve çevredeki diğer binalara zarar verilmemesi için hassas bir şekilde yürütülüyor.

Güvercinlik Mahallesinde yıkım çalışması devam ederken, Turgutreis, Yakaköy, İslamhaneleri ve Yalıkavak Mahallelerinde tespit edilen imara aykırı yapılarda da mülk sahipleri ve Belediye işbirliğinde yıkım çalışmaları sürdürülüyor.

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliği ekipleri, 2019 Nisan-2020 Haziran tarihleri arasında imara aykırı ve izinsiz yapıldığı tespit edilen toplam 240 yapının yıkım işlemini gerçekleştirdi. Bu yapılardan 114 adedi Belediye ekipleri tarafından yıkılırken, 126 adedi ise mülk sahipleri tarafından Belediye gözetiminde kaldırıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu