ManşetSporVideo Galeri

Üniversiteli Aysu’nun Manş Hedefi

Manş Kanalı’nı Geçmeye Hazırlanan Aysu Antrenmanlarını Aksatmıyor

 

Bodrum’da yaşan 19 yaşında Aysu, Manş Denizini geçmek için haftanın 6 günü antrenman yapıyor.

İzmir Ege Üniversitesi yüzme Antrenörlüğü Bölümünde öğrenimine uzaktan devam eden 19 yaşındaki Aysu Türkoğlu haftanın 6 günü sabah erkenden İçmeler Koyuna gelerek antrenman yapıyor. 2021 Haziran ayında Manş Denizini geçmeyi hedefleyen Üniversiteli Aysu geçtiğimiz 10 Kasım’da Atatürk anısına 10 km yüzdü.

Üniversite Öğrencisi Aysu Türkoğlu ablası sayesinde yüzmeye başladığını ve zaman içinde kendini daha özgür hissettiği açık suda yüzmeye devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Açık su yarışlarına katılmaya başladım ve çok daha böyle havuz yarışlarından daha iç açıcı ve daha özgür hissettiğimi fark ettim ve oradan ilerledim. Daha sonrasında, seven oceans diye bir parkurlar olduğunu öğrendim. Dünyanın belirli yerlerinde bu parkurlar oluyor ve insanlar bunları geçerek Dünyada en azından ismini bir yere yazmış oluyor. Bende, şu an ülkemizde de geçmiş kişiler var onları da örnek alarak aynı zamanda İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Kanalını geçmeyi hedefliyorum. Şu anda ki önümdeki hedef bu.”

Haftanın 6 günü antrenman yaptığını açıklayan Türkoğlu, “Gerek fitness antrenmanı olsun gerek deniz antrenmanı gerek yüzme antrenmanı olsun. 2021 29 Haziran ile 2 Temmuz arasındaki o aradaki 5 günde İnşallah bu geçiş gerçekleşecek.” dedi.

Özverili çalışmasına aynı şekilde ailesinin de özveri göstererek destek olduğunu belirten Aysu Türkoğlu, yaşıtlarına şu mesajı verdi:

“Önünüze bir hedef koyun ve mutlaka onun peşinden gitmeye çalışın.”

Ailesi ile birlikte Bodrum’da yaşayan ve açık denizde yüzme sporunu bir tutku haline dönüştüren Aysu Türkoğlu’nun en büyük destekçisi babası.  Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde kızının antrenman yapabilmesi için evinin terasına havuz bile yaptıran baba Mustafa Türkoğlu her sabah kızı ile birlikte sahile geliyor.

Baba Mustafa Türkoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sokağa çıkılma yasağından dolayı biz bir çare Aysu ile ne yapabilir diye nasıl antrenman yapabiliriz diye şey yapınca bende aklıma terasa bir havuz yapmak geldi. Aysu ile beraber, yaklaşık 5’e 3 gibi bir havuz yaptık 80 cm derinliğinde. Orada Aysu antrenmanlarına devam etti. Fakat daha sonra yetersiz olduğunu söyledi bende Kaymakamlıktan izin alarak burada tekrar denizde devam ettik antrenmanlarımıza.”

Kızı için elinden gelen desteği veren Mustafa Türkoğlu, Manş Kanalı için başvuru ve diğer işlemler için sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu