EkonomiGündemManşet

ÇARŞIDA ÇAY KAHVE BEDAVA!

Bodrum-ÇarşıBodrum çarşısında kış aylarında kapatan ve oldukça azalan mekanların kış aylarında da açılması ve hareketliliğin sağlanması için bir grup esnaf bir araya gelerek, farklı bir proje başlattı.

Bodrum Cumhuriyet Caddesi ile Terzi İbrahim Özkeskin Meydanında hizmet veren bir grup işletmeci, vatandaşlara şimdilik çarşamba günleri çay ve kahveyi ücretsiz olarak ikram etme kararı aldı. Bu haftadan itibaren geçerli olmak üzere, vatandaşlara çay ve kahve ücretsiz olarak ikram edildi.

Projeye katılan 30’a yakın işletmede, bu uygulama başlatıldı. Uygulamanın öncülerinden olan gazeteci Zeki Özkeskin’in kızı Köşem Kafe İşletmecisi Evrim Özkeskin, Bodrum çarşısının kış aylarında da hareketlenmesi amacıyla bir proje başlattıklarını söyledi.

Projenin vatandaşların oldukça dikkatini çektiğini ifade eden Özkeskin, şöyle konuştu:

“Bodrum’da kış turizmini arttırmak için çarşıda kışın esnaflar olarak bir araya geldik. Daha fazla esnafın kış aylarında da açmasını istiyoruz. Belli kampanyalar yaparak Bodrum çarşıya inilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu uygulamalar şimdilik çay kahve ikramı olarak başladı ama bunun dışında özellikle çocuklu ailelerin de gelebilmesi adına yüz boyama etkinlikleri, organik pazarların oluşumu gibi bir kaç farklı fikirlerle bir araya gelip daha neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Amacımız çarşıyı hareketlendirmek” dedi.

Uygulamayı oldukça başarılı bulan vatandaşlardan Alaaddin Özcan da, bu tür farklı düşüncelerin turizme olumlu etkilerinin olacağını kaydetti.

İşletmecilere teşekkür eden Özcan, şunları söyledi:

“Bu projeyi düşünen işletmecilere teşekkür ediyoruz. Bodrum kışın ölü bir şehre dönüşüyor. Bu uygulamanın canlılık katabileceğine inanıyorum. Saat 4’ten sonra çarşı kararıyor. Biz bile girerken ürperiyoruz. Ne kadar çok mekan açık olursa burada hareketlilik o kadar çok artar” dedi.

Öte yandan projeye destek veren işletmelerde çay ve kahvelerini içtikten sonra kasaya yönelen bazı vatandaşlar, içeceklerin ücretsiz olduğunu öğrenmesiyle kısa bir şaşkınlık yaşadığı da gözlendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu