ÇevreGündemManşet

DÜNDARLARIN VİLLASI İÇİN TAHLİYE EMRİ ÇIKTI…

Firari Can Dündar ve eşinin üzerine kayıtlı Bodrum´daki lüks villanın bazı bölümlerinin orman ve hazine arazisi üzerinde olduğunun tespit edilmesiyle yetkiler harekete geçti.

Kumbahçe Mahallesinde bulunan lüks villanın 28 metrekaresinin Orman arazisi 188 metrekaresinin ise Hazine arazisini işgal ettiğini tespit eden Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri mal sahipleri olan Can Dündar ve eşine 148 bin TL ecrimisil cezası kesmişti.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından orman arazisini işgal ettikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatmıştı.

Villada inceleme yapan Bodrum Belediyesi Yapı Kon trol Müdürlüğü ekipleri, villanın yüzme havuzunun yanı sıra, pergole, asma balkon ve çardak kısımlarının da kaçak olarak yapıldığını tespit etti. Yapılan incelemelerin ardından İşgal edilen devlet arazileri ve kaçak olarak yapılan hi birinin Yapı Kayıt Belgesi” olmadığı ortaya çıktı.

Firari Can Dündar ve eşi Dilek Dündar’ın tapuda ortak olarak üzerlerine kayıtlı olan villanın tahliye edilmesi için Bodrum ve İstanbul’daki adreslere yazı gönderildiği bildirildi. Edindiği bilgiye göre, yapılan tebligatta tahliye işlemlerinin 15 gün içinde gerçekleşmesi gerektiği bildirildi.

Söz konusu villada, Belediyeye bağlı Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Koordinasyon Birimi bugün de incelemelerini sürdürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu