AsayişGündemHayatManşet

AVRUPA UMUDU KÖTÜ HAVA DİNLEMİYOR

yalıkavak-göçmenBodrum’dan Yunan adalarına geçmek isteyen sığınmacılar ve onları ölüm yolculuğuna götüren organizatörler kötü havaya aldırış etmeden denize açılmaya devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz gece saat 04.00 sularında Yalıkavak Karga Adası kuzeyinde görevli Sahil Güvenlik Botu motoru arızalanan ahşap bir tekne fark etti.

TCSG 302 Nolu Sahil Güvenlik Botu, Kalimnos Adasına doğru ilerlerken motoru arızalanan ve içerisinde Suriye ve Irak uyruklu 108 göçmenin bulunduğu ahşap tekneye yanaştı. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu göçmenler Sahil Güvenlik Botuna alınarak Yalıkavak Palmarina’ya getirildi.

Burada işlemleri tamamlanan göçmenler Yalıkavak Polis Merkez Amirliğine teslim edildi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2016 yılında, 14 Ocak gününe kadar meydana gelen 42 düzensiz göç olayında 2 bin 152 kişi yakalanırken 36 kişi ise hayatını kaybetti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu