AsayişÇevreGündemManşet

O BALIKÇILARA HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bodrum’da kıyıya kadar gelen ve camgöz cinsi olduğu tahmin edilen köpek balığını 2 kişi tarafından adeta işkence edilir şekilde öldürülme anları saniye saniye görüntülendi. İlkel bir şekilde zıpkınla defalarca vurularak yaralanan balığın görüntüleri yetkilileri harekete geçirdi.

Gümbet Koyu’ndan önceki gün sabah saatlerinde teknesinde bulunan bir vatandaş, camgöz olduğu tahmin edilen yaklaşık bir metre uzunluğundaki balığı fark etti. Bir süre sonra çevredeki vatandaşlar da balığı görüp izlemeye başladı. Daha sonra iki kişi bir sandala binerek köpek balığının peşine düştü.

Şahıslardan biri eline aldığı mızrağa benzer bir cisimle, sığ sudan çıkamaya çalışan balığa saplamaya başladı. 10 dakika boyunca sandalla balığın peşinde dolanan 2 kişi, işkence eder gibi balığa mızrağı ardı ardına sapladı. O anlar saniye saniye cep telefonu ile kaydeden vatandaş ise şaşkınlığını gizleyemedi. Kimi vatandaşlar, balığın işkence edilir biçimde avlanmasına tepki gösterdi.

Basında yer alan bu görüntülerin ardından Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı soruşturma başlattı. Balıkçıların ifadesini alan Sahil Güvenlik ekipleri görüntülerin incelenerek balığın cinsinin tam olarak belirlenebilmesi için İlçe Tarım Müdürlüğüne Su Ürünleri Birimine gönderdi.

Devam eden soruşturma sonunda bahse konu balığın camgöz çıkması halinde balıkçılara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu