GündemManşetSağlıkSiyaset

GÖKMEN FİLYASYON EKİBİNİ ZİYARET ETTİ

Bodrum’da İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekibi, pozitif vakaların temas ettiği kişileri tek tek bularak bilgilendiriyor. Korona virüsün yayılmasını engelleyen ekipler, gece gündüz demeden dedektif gibi çalışarak, salgınla savaşta önemli bir görev üstleniyor.

Bodrum’da korona virüs vaka sayısının artmaması için, mücadele son hızla devam ediyor. İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı doktor ve sağlıkçılardan oluşan filyasyon ekibi, korona virüs testi pozitif çıkan hastaların verdiği bilgiler ve araştırmalar neticesinde hastanın temas ettiği kişileri buluyor, ilk olarak iletişim kuruyor ve yapılması gerekenleri tek tek anlatarak hemen kontrol altına alıyor. Adeta dedektif gibi çalışan ve koronavirüsün yayılmasını önlemekte ön saflarda mücadele eden filyasyon ekibi, 7 gün 24 saat fedakarca çalışıyor.

ONLAR BİRER MASKELİ KAHRAMAN

Türkiye’nin tüm dünyaya örnek olan salgınla mücadelesinde Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan, Bodrum İlçe sağlık Müdürü Dr. Nuray Oral’ın koordinesinde çalışan filyasyon ekibini ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen, tüm sağlık çalışanlarının birer kahraman olduğunu söyledi. Filyasyon ekibinin fedakarca çalıştığını söyleyen Osman Gökmen; “Tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte filyasyon ekibimizde 7 gün, 24 saat çalışıyor. Ekibimiz temaslı kişilerin izolasyon kurallarını ihmal etmelerine engel oluyor, bu kişilerin adreslerine giderek onay formu imzalatıyor. Bu kişiler aile hekimleri tarafından izole altındayken sürekli durumları sorgulanıyor. Ekibimiz adeta dedektif gibi çalışarak yüzde yüz başarı ile filyasyonu takip ediyor. Onlar birer maskeli kahraman. Tüm sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Sağlık çalışanlarımızın büyük fedakarlığı, halkımızın büyük desteği ve devletimizin gücüyle, bu virüsü hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu