EkonomiGündemManşet

BAŞKAN ARAS, İLÇEDEKİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Bodrum Belediye Meclisi, belediye taşınmazlarından kaynaklanan alacakların ötelenmesi ile ilgili olarak olağanüstü bir toplantı yaptı.

Bitez Kafe’de gerçekleştirilen toplantıda koronavirüs tedbirleri kapsamında meclis üyeleri ve katılımcıların oturduğu masalar arasında büyük boşluklar bırakıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede koronavirüs ile ilgili son durum hakkında bilgiler aktardığı toplantının başında şunları söyledi;

“Şu anda Bodrum’da salgınla ilgili tablo kötü değil. Hatta, çok iyi değil ama iyi bile diyebiliriz. Kayıplarımız var, vakalarımız da çıkıyor ancak hastanelerimizde durum yönetilemez değil. Şu anda herşey kontrol altında gidiyor. Bizim ilk açıkladığımız rakamların üzerine birkaç kişi daha kondu ancak genelde başka bir kronik hikayesi olan kayıplarımız var. Bodrum dışında verdiğimiz kayıplar var ama Bodrum’da şu anda bu iş kontrol altında diyebilirim. Hem hastanelerimizde hem de tüm kamu kurum ve kuruluşlarında alınan önlemler yerli yerinde devam etmektedir. Ben bunun için sadece belediye değil, diğer çalışanlara kolluk kuvvetlerimiz, sağlık ekiplerimiz, mülki idaremiz ve bütün diğer çalışanlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu zor günlerde birbirine destek olan Bodrum halkına da teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının tek gündem maddesi olan, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7244 sayılı “Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun, “Bazı alacakların ertelenmesi, alınmaması veya yapılandırılması” başlıklı birinci maddesi gereğince, yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınının Bodrum’da neden olduğu ekonomik etkilerinin azaltılması amacıyla; 19.03.2020 tarihinden sonraki dönemlere ait, belediye mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak ilgili mevzuatınca yapılan satış, ecrimisil ve kiralamalardan kaynaklanan bedellerin veya tutarların, 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken kısımlarının 3 ay ertelenmesi, söz konusu alacakların ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilmesi konusu oybirliği ile kabul edildi.

Yasa ile faaliyetleri durdurulan işyerlerinden kira tahsil edilmeyeceğini ifade eden Başkan Aras, “Diğer işyerleri için de pandemi döneminde salgının sonuçları dolayısıyla faaliyette bulunamadıkları için yetki mecliste. Erteleme yetkisi mecliste. 3 ay erteleniyor ve 3 ay sonra alınmayan o bedeller de faizsiz taksitlendirilerek geleceğe aktarılıyor. Tabi 3 ay faaliyette bulunamamış işletmeci yine zorlanacaktır. Ama bu yetki bizde değil, hükümetimizde. Sanıyorum bununla ilgili de bir karar çıkacaktır” diye konuştu.

Başkan Aras toplantının başında, çeşitli müdürlüklere atanan yeni müdürleri de meclis üyelerine tanıttı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu