GündemKültür SanatManşet

KARİKATÜRİST MURAT KÜRÜZ HAYATA VEDA ETTİ

Bodrum’da yaşayan ünlü karikatürist Murat Kürüz, 60 yaşında yaşamını yitirdi.

Gırgır, Fırt, Limon gibi Türkiye’nin en önemli karitür dergilerinin çizerliğini yapan, aynı zamanda Limon dergisinin kurucularından biri olan ünlü karikatürist Murat Kürüz, bir süredir mide ve yemek borusu kanseri nedeniyle tedavisi görüyordu. Kemoterapi sırasında kalp damarına takılan stentin patlaması sonucu durumu kötüleşen 60 yaşındaki 2 çocuk babası Kürüz, bugün Bodrum Devlet Hastanesi’nde zaatürre nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ünlü karikatürist 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un seçim vaatlerini karikatürlerle anlatan bir dergi hazırlamıştı.

Kürüz’ün Cumartesi günü Ortakent Kerem Aydınlar camiinde ikindi namazının ardından Ortakent Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

Murat Kürüz Kimdir?

Gırgır ve Fırt dergilerinde 1977 yılında çizmeye başladı. 1985 yılında Limon dergisini dört arkadaşı ile kurdu. Sabah gazetesinde sekiz sene sürekli karikatür çizdi. Birçok derginin yönetmenliğini ve yönetmen yardımcılığını yaptı. Ulusal Radyo Tv’de Türker İnanoğlu ile altı sene çalıştı. Birçok dizifilme yazar olarak imza attı. Portakal Filmcilik şirketini kurup 159 bölüm süren Gurbetçiler dizisini yazdı. Beş kitabı yayımlandı. Yurtiçinde ve dışında resim sergisi açtı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu