GündemManşet

GÖKCAN’DAN ZEYTİNKÖY AFET KONUTLARI AÇIKLAMASI

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Menteşe İlçesi Zeytinköy Mahallesinde  meydana gelen yangın felaketi nedeniyle konutları ağır derecede hasar gören afetzede ailelerden konut yapımı için başvuruda bulunan 12 hak sahibinin  konut inşaatlarına Evini Yapana Yardım (EYY) yöntemi ile yapımı çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

Milletvekili Gökcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Evleri ağır hasar gören hemşerilerimizin ilk andan itibaren yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Bu çerçevede; İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile gerekli görüşmeleri yaptık ve evlerin yeniden yapılması için ödenek çıkarttırdık.

Evlerini yeniden yaptırmak isteyen hemşerilerimizin başvuruları doğrultusunda çalışmalara başlandı.

Bu kapsamda 3 konut % 70 seviyesinde,2 konut % 40 seviyesinde, 3 konut ise % 20 seviyesinde devam etmektedir. 27.12.2019 tarihinde sözleşme imzalayan 4 kişinin ise statik proje ve jeolojik etüt  ödenekleri temin edilmiş olup, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanılacaktır.

Afet konutlarımız şimdiden sevgili hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Bu süreçteki destekleri için AFAD’dan Sorumlu İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU başta olmak üzere AFAD yöneticilerine hemşerilerimiz adına teşekkür ediyor,  şükranlarımızı sunuyoruz.

Söz verdiğimiz gibi gerek hizmet gerekse yatırım alanlarında her zaman sevgili hemşerilerimiz için mesai harcamaya devam ediyoruz.  Her şey güzel Muğlamız ve sevgili hemşerilerimiz içindir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu