GündemManşetSağlık

BAKAN KOCA SALGINLA İLGİLİ SON VERİLERİ AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca’nın; Son 24 saatte test sayısı 14 bin 396, vaka sayısı 2 bin 148, vefat sayısı 63, bugüne kadar vefat edenlerin sayısı 277 oldu. Tedavisi tamamlanarak taburcu edilen kişi sayısı ise 333 oldu. Koronavirüs tespiti için test merkez sayısı 89’a çıkarılacak. Bakan Koca, 601 sağlık çalışanı virüsten etkilendiğini ve “özverili bir şekilde çalışıyoruz, onları korumak için her tedbiri alıyoruz” dedi.

 

İllerdeki salgın durumuna açıklayan Sağlık Bakanı Koca, “İstanbul’daki vaka sayısı 8852. Yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor, onu Ankara izliyor. Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. Burada da ağırlıklı İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya olarak sıralanıyor” dedi.

Bakan Koca, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yüzde 68,8’inin, şu an yoğun bakımda olanların yüzde 63,3’ünün tansiyon hastası olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muğla il geneli rakamları ile ilgili ayrıntılar gelecek…

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu