GündemManşet

İSYAN ETTİREN KORONAVİRÜS MESAJLARI

Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesinin ardından sosyal ağlar ve Whatsapp gruplarında paylaşılan asılsız bilgiler hem vatandaşlarda tedirginlik ve korku yaratıyor, hem de bazı esnafları zor durumda bırakıyor.

Koronavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından hem Türkiye genelinde hem de Bodrum özelinde çok sayıda asılsız bilgi paylaşıldı. Bu paylaşımlardan biride Bodrum’un en eski işletmelerinden olan Bodrum pazaryerinde bulunan Çakır Ali Restoran’ın adı kullanılarak yapıldı. Whatsapp gruplarında hızla yayılan ‘Çakır Ali’de virüs tespit edilmiş, tüm çalışanlar karantinaya alınmış’ mesajları üzerinde duruma isyan eden Çakır Ali’nin üçüncü nesil işletmecisi Çakır Ali Özışık, sosyal ağlardan yaptığı açıklamada restoranlarında hiçbir çalışanlarının veya ailesinden birinde koronavirüs tespit edilmediğini belirterek duruma isyan etti. Özışık sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ‘ Değerli dostlarım dün akşamdan beri virüsle alakalı ben, ailem ( Annem, babam) ve işletmemize ait çıkan haber ve paylaşımlar asılsızdır. Bizimle hiçbir alakası yoktur.’ İfadelerini kullandı.

Ali Özışık ayrıca, işletmelerinde tüm temizlik çalışmalarını titizlikle gerçekleştirdiklerini, gerekli dezenfekte işlemlerini de yaptırdıklarını belirtti.

Öte yandan Merkez Taksi Durağında da koronavirüs görüldüğü ve şoförlerden vakalar olduğu yönünde yapılan asılsız paylaşımlar üzere durağın sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı;

‘25.03.2020 tarihi itibariyle aldığımız duyumlara dayanarak Personelimiz içinde ve Durağımız Etrafında herhangi ne bir rahatsızlık nede karantina söz konusu DEĞİLDİR.POLİS TARAFINDAN ÇEKİLEN BANTLAR İSE DURAĞIMIZ ETRAFINDA İNSANLARIN OTURUP VAKİT GEÇİRMEMESİ İÇİNDİR. ASILSIZ SÖYLENTİLERE LÜTFEN İNANMAYIN.GÜVENLE SEYAHAT EDEBİLİRSİNİZ. KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR. SAĞLIKLI GÜNLER. Merkez Taksi Yönetim Kurulu.’

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu