AsayişGündemManşet

Cemiyet Başkanlarından Ortak Açıklama

Gazetecilere Yönelik Saldırıya Başkanlardan Tepki

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, ortaklaşa yaptıkları basın açıklaması ile dün Ortaca’da, aracının içinde intihar etmesi sonucu ölü olarak bulunan polis Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cenazesinde basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadılar.

İstanbul Otoyolunda Mesaratti marka lüks otomobili ile seyir halinde iken tartıştığı Avukat Fatih Uzun’un bacağını kırmakla suçlanan polis Memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, önceki gün Ortaca ilçesi Kargıcak yolu üzerinde aracının içinde intihar etmesi sonucu ölü olarak bulunmuştu.

Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cenazesini haber yapmak amacıyla takip eden gazeteciler Üçgül’ün yakınları tarafından saldırıya uğradı. Görüntü almaya çalışan DHA ekibinden Cavit Akgün ve Fırat Akay, Üçgül’ün yakınları tarafından cenaze alanından uzaklaştırılırken, Batı Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayşe Sönmez de yine Üçgül’ün yakınları tarafından saldırıya uğradı. Sönmez’in çekim yaptığı cep telefonu zorla elinden alınarak, kırıldı ve çektiği görüntüler silindi. Bu olay sonrasında Ayşe Sönmez, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, ortaklaşa bir açıklama yaparak basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadılar.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Ortaca’da, ölen polis memurunun cenazesine haber yapmak amacıyla giden meslektaşlarımızın burada saldırıya uğradıklarını üzüntü ile öğrendik. Meslektaşlarımız oraya sadece halkın haber alma hakkı doğrultusunda işlerini yapmak için gitmişlerdir. Bu esnada meslektaşlarımıza yapılan fiziki ve sözlü saldırıyı kınıyoruz. Olay adli makamlara intikal ettirilmiştir. Konunun takipçisi olacağımızı bildiririz. Bizler olayın gerçekleşmesinin ardından ilgili mercilerle temasa geçtik ve bu olayın üzerine hassasiyetle durulması gerektiği talep ettik”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu