GündemHayatManşetSağlık

ÖLÜM HABERLERİ SONRASI GELİNEN DURUM…

Türkiye’nin Kovid-19 (Koronavirüs) salgınıyla verdiği mücadelede son 24 saat içerisinde 15 kişi hayatını kaybetti ve can kaybı 59’a yükseldi. Salgının ülkemize ilk görüldüğü 11 Mart’tan b yana bir günde en çok can kaybının yaşandığı gün geride bırakıldı.

Ülkemizde ve Bodrum’da salgına karşı alınan önlemler ve yapılan uyarıların dozu her geçen gün artarken bazı yerel haber sitelerinde Ortakent Mahallesinde yaşan bir kişinin salgına bağlı olarak hayatını kaybettiği iddiası ilçede paniğe yol açtı.

Ölüme ilişkin resmi kaynaklardan herhangi bir açıklamanın şuana kadar yapılmaması özellikle sosyal medyada asılsız söylemlerin her dakika yayılmasına neden oluyor. Facebook da, Bodrum’da virüse bağlı ölümler ve karantina sayları verenler, whatsapp da Kaymakamlık binasının bile karantinaya alındığını iddia eden ses kayıtları ve daha birçok paylaşımlar nedeniyle vatandaşlar paniğe kapıldı.

Bilim Kurulu Üyesi Profesörlerin ve birçok uzmanın da söylediği gibi panik değil tedbir alarak hareket etmek ve mümkün olduğu kadar izole bir yaşam sürerek bu sürecin en az hasarla atlatmak için çalışılmalı. Öte yandan, vaka ve virüsten ölenlerin tedbir alınmadan açıklanmasının o bölgelerde infiale neden olacağını ve insanların panik halinde bulundukları yeri terk ederek virüsün daha geniş bölgelere daha hızlı yayılmasına neden olunacağı da ifade ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Son 24 saatte 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. Sayılar, kayıp acısını, endişeyi ifade edemez. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu