ÇevreGündemManşet

MAHALLE GÖNÜLLÜLERİNİN KİMLİK KARTLARI BAŞKAN ARAS’TAN

Bodrum’da hayvanların yaşam hakkını korumak için görev yapmaya gönüllü olan hayvan severlere kimlik kartları Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından teslim edildi.

Bodrum Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen Mahalle Gönüllüsü projesinde gönüllülere kimlik kartları verildi.

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu tarafından, Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğinde hayata geçirilen ve Bodrum’daki hayvanların yaşam hakkını kanunlara uygun ve daha kapsamlı korumayı hedefleyen Mahalle Gönüllüsü projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kimlik kartları, Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından ilk gönüllülere verildi.

Konuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Başkanı İnci Kutay ve çalışma grubu üyeleri ile gönüllüler katıldı.

Aralık ayında Bodrum’da ilk kez başlayan Belediye Gönüllüsü Eğitimleri sonucunda 56 mahalleden 80 kişi, Bodrum’un ilk resmi kimlikli “Belediye Gönüllüsü” oldu. Toplantıda, Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgilerde veren başkan Aras, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmaları ve hayata geçirilmek istenen projeleri önemsediğini dile getiren Başkan Aras, Kent Konseyi ile ortak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

BELEDİYE’DEN YALIKAVAK VE KONACIK’A KISIRLAŞTIRMA BİRİMİ

Toplantıda, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Projelerinden biri olan ‘Kimliklendirme ve Kısırlaştırma Projesi de konuşuldu. Geçtiğimiz ay imzalanan prtokolün ardından Projenin Torba Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki ve yine bu merkeze getirilen hayvanlar üzerinde uygulanmaya başladığı belirtildi. Proje kapsamında, Belediye tarafından sağlanacak çipler, belediye tarafından  sahipsiz hayvanlara sürekli; gönüllü veteriner hekimler tarafından, özel kliniklerinde sahipli  ve sahipsiz hayvanlara, belirlenecek tarihlerde, 3 aylık süre ile kısıtlı olmak üzere, ücretsiz olarak takılacak. Kısırlaştırma Projesi ise, Yalıkavak ‘ta kurulacak olan Kısırlaştırma Birimi’nde hayata geçirilecek. Bu çerçevede birimde sadece kedi kısırlaştırması yapılırken, veteriner hekimlerin, özel  kliniklerinde, yine ileride tarihi duyurulacak olan 3 ay süre ile kendi belirleyecekleri sayıda kısırlaştırma yapması amaçlanıyor.

Belediye Gönüllüsü Kimliklerini alan gönüllüler, Kısırlaştırma Biriminde ve  Kimliklendirme projesinde gönüllü olarak çalışacak. Bodrum Belediye başkan yardımcısı Tayfun Yılmaz, Yalıkavak Mahallesi’nde bakım onarımı devam eden kısırlaştırma merkezinde çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek birimin yakın zamanda hizmete gireceğini kaydetti. Yılmaz, Yalıkavak’ın ardından bir diğer kısırlaştırma merkezinin de Konacık’ta açılacağını belirtti.

Toplantıda ayrıca, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın doğum günü olması nedeniyle Kent Konseyi üyeleri adına Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Başkanı İnci Kutay kendisine günün anısına küçük bir hediye verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu