GündemKültür SanatManşet

DENİZCİLİK BULUŞMALARI ÖZEL İSİMLERİ AĞIRLAYACAK

Bodrum Deniz Müzesi’nde Denizcilik Buluşmaları devam ediyor. Denizci yemeklerinden, sualtı arkeolojisine; yıldızlardan süngerciliğe, farklı konuların konuşulacağı sunumlar Bodrum Deniz Müzesi’nde Şubat ayı boyunca her çarşamba günü devam edecek.

Bodrum Belediyesi’ne bağlı, Türkiye’nin ilk ve tek özel denizcilik müzesi olan Bodrum Deniz Müzesi 2019 Aralık ayında başladığı “Denizcilik Buluşmaları” müze etkinliğinin Şubat ayı programını açıkladı. 2020 Nisan ayı sonuna kadar devam edecek buluşmalar her Çarşamba günü saat 18.00-19.00 arasında müzede gerçekleşiyor.
Denizcilikle ilgili mesleklerinde uzmanlaşmış kişiler, araştırmacılar, akademisyenler ve bu alanda söz sahibi kişilerin konuşmacı olarak katıldığı buluşmaların Şubat ayı programında birbirinden özel konular ve konuklar bulunuyor.
Denizci yemeklerinden, sualtı arkeolojisine; yıldızlardan süngerciliğe, farklı konuların konuşulacağı sunumları “Son Süngerci” Aksona Mehmet, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Sualtı Arkeolojisi Bölümü’nden Doç. Dr. Harun Özdaş ve Girit ve Yunanistan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Denizaslanı yapacak.
Ocak ayı programında büyük ilgi toplayan Antik Çağ’da Yıldız Seyri sunumunun ikinci bölümü Antropolog ve Deniz Tarihi Araştırmacısı Timuçin Binder tarafından “Denizcilikte Burçlar ve Mitoloji” konusuyla ele alınacak.
Müze yönetimi tarafından açıklanan program ise şöyle;

05.02.2020 (Çarşamba) Antik Çağ’da Yıldız Seyri: Denizcilikte Burçlar ve Mitoloji (2. Bölüm)
Konuşmacı: Timuçin Binder (Antropolog, Deniz Tarihi Araştırmacısı)

12.02.2020 (Çarşamba) Denizci Mutfak Kültürü: Girit Gemici Yemekleri
Konuşmacı: Zehra Levent Denizaslanı (Girit ve Yunanistan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı)

19.02.2020 (Çarşamba) Geçmişten Bugüne Denizciliğimiz ve Süngerciliğimiz
Konuşmacı: Aksona Mehmet (Bodrumlu Denizci, Süngerci)

26.02.2020 (Çarşamba) Sualtı Arkeolojisi’nin Bodrum’da Başlayan Serüveni
Konuşmacı: Doç. Dr. Harun Özdaş (Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü)

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu