GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA UNUTULMAZ GECE…

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Sema Grubu, Hz. Mevlana’yı anma etkinliği kapsamında Bodrumlularla buluştu.

Gecede konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un yeni ve büyük bir kültür merkezine ihtiyacı olduğunu ifade ederek “Bu yere de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini vermek çok önemli olacak” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Pekdemir Kültür Sanat tarafından Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, aralarında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da olduğu çok sayıda davetli katıldı.

17 Aralık’ta Konya Şeb-i Arus törenini gerçekleştiren Yusuf Kayya yönetimindeki grup, yaklaşık 90 dakika boyunca sahnede kaldı. Gecede Rakım Elkutlu’nun Karcığar makamındaki Sema Mukabelesi ilgiyle izlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Pekdemir Kültür Sanat’ın Koordinatörü Numan Pekdemir, şunları dile getirdi:

“Bugün Konya’dan gelen misafirlerimiz var, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hz. Mevlana’yı 746’ncı vuslat yıldönümünde anmış oluyoruz. Bugünkü konserimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a, Herodot Kültür Merkezi’nin ismini değiştirmedikleri için teşekkür eden Pekdemir, Bodrum’a büyük bir kültür merkezi yapılarak oraya “Atatürk” isminin verilmesi gerektiğini söyledi. Numan Pekdemir, yeni yapılacak kültür merkezine bir de senfoni orkestrasının kurulması gerektiğini ifade etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Pekdemir’in dile getirdiği talepleri sırayla yerine getireceklerini anlatarak şöyle konuştu; “Biz bu alanı Herodot’a yakışır bir kültür merkezi haline getireceğiz. Çünkü sadece bu bölüm kullanılıyor, diğer bölümler atıl halde. Aslında mimarisi çok güzel ve bize fayda sağlayacak bir bina. Yine yeni bir kültür merkezi, çok fonksiyonlu bir fuar, kongre merkezi, galeriler, müzeler, bir kompleks planlıyoruz. Bunun için genel müdürlüklerimiz ve bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Eğer tahsis esilebilirse biz bunu yapmaya hazırız. Bu yere de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini vermek çok önemli olacak. Bodrum’da 12 bin kişilik bir antik tiyatro var, oturakları şu an 3 bin kişilik ama aslında 12 bin kişilik olduğunu biz biliyoruz. 2 tane de salonumuz var. Ama dediğim gibi daha büyük, daha hacimli bir kültür merkezine ihtiyacımız var. Çünkü Bodrum çok büyüdü ve kültürü sanatı seven insanların yaşadığı bir yer haline geldi” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Mevlana’nın 23. Kuşak torunlarından Esra Demiröz Çelebi de bir konuşma yaptı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu