GündemKültür SanatManşet

TARİHİ CAMİLER RESTORE EDİLİYOR…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Muğla’nın kültürel mirasını yansıtan ve kentin simgelerinden olan 526 yıllık tarihi Kurşunlu Camininde aralarında bulunduğu 4 caminin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı” dedi.

Milletvekili Gökcan, Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Reşit Akçalı ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Milletvekili arkadaşım Mehmet Yavuz Demir ve İl Başkanımız Kadem Mete ile birlikte Muğla’nın farklı ilçelerinde bulunan  tarihi ve kültürel değeri olan eserlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması için her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili  Gökcan, Muğla’nın kültürel mirasını yansıtan ve kentin simgelerinden olan 526 yıllık tarihi Kurşunlu Cami’ninde aralarında bulunduğu 4 caminin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Camilerin tarihi dokularına uygun şekilde restore edilmesine önem veriyoruz. Bu  çalışmalarla camilerimizin inşa edildikleri dönemin tarihini ve kültürünü de geleceğe taşımış oluyoruz.

Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarafından 2019 yıllında restorasyon ihalesi tamamlanan Menteşe-Kurşunlu , Datça-Reşadiye, Bodrum- Türkkuyusu, Bodrum-Adliye camilerimizde restorasyon ve basit onarım çalışmalarına başlandı.Restore edilecek toplam 4 camimizin ihale bedeli 2.630.000 TL + KDV dir.

Muğla’mızda bulunan tarihi ve kültürel değerlerimizin restore edilmesi sürecinde emeği geçen başta Vakıflar Genel Müdürlüğü yöneticilerine Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına ve Bölge Müdürümüz Reşit Akçalı’ya teşekkür ediyoruz.Muğla’mıza hayırlı olsun “

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu