EkonomiGündemManşet

MUĞLA’YA 1000 ADET TOPLU KONUT MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konutların 1000 adeti Muğla ve 4 ilçesine yapılacak.AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete, konutların Muğla mimarisini yansıtacağını belirterek hayırlı olması temennilerini belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘81 İle Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut’ projesi kapsamında Muğla’nın 4 ilçesine bin adet yeni konut inşa edilecek.

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete’nin girişimleriyle 4 ilçe, sosyal konut planlamasına dahil edildi.

Buna göre Muğla’nın Menteşe ilçesine 500, Milas’a 300, Seydikemer’e 100, Kavaklıdere’ye 100 adet olmak üzere toplam Bin adet konut için başvurular başladı. Başvuruların başladığı ilk gün, sosyal konutlara ilginin Muğla genelinde yüksek olduğu belirtildi.

AK Parti kurmayları, AK Parti hükümetlerinin en belirgin özelliği olan sosyal devleti ön plana çıkarma anlayışının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle bir kez daha vücut bulduğunu, Muğla’nın da ihtiyacı tespit edilen 4 ilçesinin 1000 konutla buluşturulacağını ifade ederek Muğla halkına hayırlı olması temennilerini iletti.

YÖRESEL MİMARİYE UYGUN YAPILAR

2+1 ve 3+1 planında Muğla yöre mimarisine uygun biçimde TOKİ tarafından inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için 16 Aralık 2019 – 15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak.

Başvurular Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile kabul edilecek. Başvuru ücreti 2+1 evler için 500 TL, 3+1 evler için ise 1000 TL.

Konutlar, 140 bin ile 210 bin lira arasında değişen fiyatlarda satılacak.

Konut bedelinin yüzde 10’u peşin olarak yatırılacak ve aylık taksitler 894 liradan başlayacak. İnşasına yılbaşından sonra başlanacak sosyal konutların 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Başvurular 4 kategoride kabul edilecek:

1.Kategori   “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”

2.Kategori  “En az %40 Engelli Vatandaşlar”

3.Kategori   “Emekli Vatandaşlar”

4.Kategori  “Diğer alıcı adaylar”

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek.

Başvurular Ziraat Bankası yetkili şubelerine 15 Ocak 2020 tarihine kadar yapılabilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu