GündemManşetTurizm

MUĞLA, RUSYA’DAKİ FUARLARDA ANTİK KENTLERİYLE TANITILACAK

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, bir süre önce Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanan Zekeriya Bingöl’ü ziyaret ederek kutladı ve başarılar diledi. Ziyaret sırasında Muğla’nın uluslararası turizm fuarlarında tanıtılmasının önemi vurgulanırken ilk olarak 17 / 19 Mart tarihleri arasında Rusya’da düzenlenecek Moskova Turizm Fuarı için işbirliği yapılması için görüş alışverişinde bulunuldu.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Meclis Üyeleri Yasin Erol, Uğur Bıçakçı, Ömer Eliş, Özer Topuz, Soner Çamlıbelen, bir süre önce Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanan Zekeriya Bingöl’ü ziyaret ettiler. MİTSO yöneticileri Bingöl’ü kutlayarak yeni görevinde başarılar dilediler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO olarak kültür turizminden Milas’ın daha çok pay alması için tanıtıma önem verdiklerini belirterek “Milas’ta, UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Beçin Ortaçağ Kenti ve Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal alanı var. Hemen yanımızda, Yatağan’daki Stratonikeia Antik Kenti de UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Bunları tanıtmamız lazım. Tanıtım için sizinle işbirliğine ve her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl de Muğla’nın zaten deniz, kum ve güneş turizminde çok önemli bir tanınırlığa sahip olduğunu belirterek “Öncelikli hedefimiz, Muğla’yı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan tarihi eserleriyle tanıtmak olacak. Muğla’yı UNESCO Geçici Dünya Mirası listesindeki tarihi şehirleri ve tarihi eserleriyle Rusya’da tanıtmak istiyoruz. Amacımız, Rusya’dan Muğla’ya daha çok turist çekmek. Bunun için 17 / 19 Mart 2020’de Moskova’da yapılacak MITT Moskova Fuarına katılmak istiyoruz. Muğla Valiliği, Müdürlüğümüz, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle bu fuara hazırlanmak istiyoruz. Moskova’da Muğla’yı UNESCO listesindeki tarihi eserleriyle tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Muğla’da UNESCO’nun Geçici Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kentler ve tarihi eserler:  Beçin Ortaçağ Kenti (Milas), Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı (Milas), Bodrum Kalesi (Bodrum), Stratonikeia Antik Kenti (Yatağan) ile Muğla – Antalya sınırındaki Likya Uygarlığı Antik Kentleri. Likya Uygarlığı Antik Kentlerinden Kaunos Antik Kenti (Dalyan /Ortaca), Tilos (Seydikemer) ve Pınara (Fethiye) Muğla’da, Myra (Demre) ve Phisilis (Kemer) ise Antalya sınırları içinde bulunuyor. Muğla – Antalya arasında Fethiye’deki Letoon Antik Kenti ve Xanthos Antik Kentleri ise UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu