AsayişGündemManşet

BAŞSAVCI ARSLAN:”TÜRKİYE’DE EN ÇOK İMAR SUÇUNUN İŞLENDİĞİ YER BODRUM”

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, Bodrum’daki basın mensupları ile bir araya gelerek 2019 yılı faaliyet değerlendirmesini yaptı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başsavcı Aslan, imar suçları ile ilgili olarak kurulan büronun yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bodrum Adliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başsavcısı Şükrü Arslan’ın yanı sıra Cumhuriyet savcıları Hasan Çetin ve Ufuk İmren de katıldı. Aslan, toplantıda Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı ve diğer kurumlara, kendileri ile dayanışma içerisinde çalışma yürüttükleri için teşekkür etti.

İMAR SUÇLARINA YÖNELİK BÜRO KURULDU…

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, Türkiye’de en çok imar suçunun işlendiği yerin Bodrum olduğuna dikkat çekerek, bu yıl mevcut soruşturma bürolarına ek olarak imar suçları soruşturma bürosunun kurulduğunu ve kaçak yapılarla ilgili daha etkin bir mücadele için bu büro üzerinden soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü dile getirdi. İki Cumhuriyet Savcısının görev yaptığı büronun bilirkişilerle çalışma yaptığını belirten Arslan, fotoğraf, uydu fotoğrafı incelemesi ve tanıklara sorma gibi uygulamalarla bu büronun daha aktif çalıştığını kaydetti.

BODRUM’DA ORGANİZE SUÇLARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI…

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Arslan, geçmiş yıllara göre organize suç olaylarında düşüş yaşandığı belirterek, 2019 yılı boyunca Bodrum’da organize suç anlamında gerçekleşen tek olayın, geçen Ağustos ayında Eskiçeşme Mahallesi’nde 2 kişinin silahlı saldırıya uğradığı ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği olay olduğunu söyledi.

NARKOTİK SUÇLARDA 53 KİŞİ TUTUKLANDI…

Toplantıda 2019 yılında tüm cinsel ve taciz olay dağılımı hakkında da bilgiler verilerek, bir önceki yıla göre bu tür suçlardaki sayının yüzde 5 oranında azaldığı bildirildi. Toplantıda 2019 yılındaki Bodrum’daki narkotik suçlarla ilgili de bilgiler verilerek toplamda 268 olayın gerçekleştirildiği, 53 kişinin tutuklandığı, 37 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

2019 yılı 12 Aralık itibariyle sonuçlandırılan soruşturma yüzdesinin yüzde 50 olduğuna işaret eden Aslan, hedef süre içerisinde sonuçlandırılan soruşturma dosya oranının ise yüzde 92,1 olduğunun bilgisini verdi.

Başsavcı Arslan, bu yıl arabuluculuk bürosuna gelen başvurularda olumlu sonuçlanma oranının yüzde 29,23 olduğunu belirterek, olumlu sonuçlanan 510 dosyanın mahkemeye gitmeden çözüldüğünü söyledi.

YAKLAŞIK 5 BİN KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI…

Yine bu yıl Bodrum’dan yasadışı yollarla ülkeyi terk etmeye çalışan 4 bin 756 kaçak göçmenin yakalandığı, 18 göçmenin Yunan adalarına geçmeye çalışırken denizde boğularak yaşamını yitirdiği bildirildi.

YENİ CEZAEVİ 2020’DE TESLİM EDİLECEK…

Mumcular’da yeni yapılan cezaevi ile ilgili de bilgiler veren Şükrü Arslan, cezaevi yapımının yüzde 76’sının tamamlandığını, 20 Ekim 2020’de teslim edileceğini dile getirdi.

Toplantı sonunda Arslan, desteklerinden dolayı Bodrum Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, STK’lar ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu