EkonomiGündemManşet

BODRUM’DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TASARRUFU KONUŞULDU

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) tarafından, Bodrum Otelciler Birliği Derneği’nin (BODER) destekleriyle, “Az Enerji İle Çok İş” teması kapsamında, Turizm işletmelerinde enerji verimliliği ve tasarrufunu amaçlayan bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BESİAD Başkanı Engin Kaplan, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, BODER Başkanı Halil Özyurt, dernek yöneticileri ve çok sayıda turizmci katıldı. Konuşmacı olarak, TÜRKONFED ve ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, RES Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Küçükçalı ve  Maxval Buhar Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ünlü’nün yer aldığı toplantıda, enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ve enerji tasarrufunun otellerde nasıl uygulanması gerektiği ile sunumlar gerçekleştirildi.

BODRUM’UN PLANSIZ BÜYÜMESİNE YETECEK ENERJİ YOK

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı konuşmada; Türkiye’nin enerji konusunda tamamen dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirterek “Dünya üzerinde enerji bakımından en kıt ülkelerden birinde yaşıyoruz. Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına sahibiz. Ama bunun dışında potansiyel enerji kaynaklarından malesef yoksunuz.” dedi. Enerjiyi verimli kullanmanın önemine değinen Başkan Aras, tüm sektörlerde en büyük maliyeti enerji giderlerinin oluşturduğunu kaydederek şöyle devam etti:
“Bodrum’da özellikle içme suyu ve elektrik konusunda sıkıntılarımız var. Bodrum’un hızlı büyümesine ve büyüme potansiyeline yetebilecek bir enerji planlaması yapamadık. Gelecekte daha büyük sıkıntılar yaşamamak için artık bu konuyu çok daha fazla düşünmek zorundayız. Plansız, kaçak ve imara aykırı yapılaşmadan kaynaklanan sorunlardan biri yaşadığımız elektrik krizleridir. Özellikle son imar barışı uygulamasıyla birlikte bu sıkıntıyı daha da artmış durumda. Bodrum’da planlanamayan bir büyüme mevcut. AYDEM harıl harıl çalışıp yeni yatırımlar yapıyor ancak bu ne yazık ki yeterli olmayacak. Kendi enerjimizi üretip, yeni nesil kaynaklara yönelmek zorundayız. Ve tabii ki verimliliği yeniden ön plana çıkarmalıyız.”

BELEDİYE VE BESİAD İŞBİRLİĞİYLE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Başkan Aras, Bodrum Belediyesi ve BESİAD işbirliğiyle, Bodrum Belediyesi’nin hizmet binalarında enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda projeleri hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi. Aras, “Ülkemizin ve vatandaşımızın yararına olan yeni teknolojileri Bodrum’a getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Aras’ın konuşmasının ardından konularında uzman konuşmacılar tarafından yaklaşık iki saat süren sunumlar gerçekleştirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu