AsayişGündemManşet

GURUR DOLU 172 YIL…

Bodrum ilçe emniyet müdürlüğüTürk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıl dönümü kapsamında Bodrum’da tören düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, şunları söyledi:

“Bugün Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 172. Yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. 172 yıllık bir maziyi geride bırakan teşkilatımızı sadece ülkemizde değil, ülkemiz sınırları dışında da saygın yerini almış bulunmaktadır. Emniyet teşkilatı toplumda huzur ve düzeni sağlamak, can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Bizler bu görevleri yerine getirirken demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Bundan sonra da Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve sevinci içerisinde görev yapmaya devam edeceğiz. Şunun bilinmesini isteriz ki, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her türlü saldırıda şer odakları karşılarında bizi bulacaklar ve asla hain emellerine ulaşamayacaklardır. Bizler siz değerli vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve güven duygusuyla dünya turizminde bir marka olan Bodrumumuzun huzur ve güvenliğini sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz.  Teşkilatımızın 172. Kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Bodrum ilçemizde de hep birlikte gururla kutlarken vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, emeklilerimiz ve halen görevi başında olan teşkilat mensuplarına ve fedakar ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diler, saygılarımı sunarım.”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da emniyet ve asayişin devletin en asli görevi olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Biz bu görevi askerimiz ve polisimizle, birlik ve beraberlik içerisinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü emniyet ve asayiş olmazsa hiçbir şeyden bahsetmek mümkün değil. Emniyet teşkilatımızla 1845 yılından bu yana bu zor ve aynı zamanda onurlu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışan güzide bir teşkilatımız. Arkadaşlarımız canları pahasına vatandaşlarımızın malını canını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için canla başla çalışıyorlar. Onların haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. 15 temmuzda yaşadığımız hain darbe girişimi sırasında da, nasıl bu darbe girişimini milletimiz cesareti, feragati ve kararlığı ile, devlet büyüklerimizin de kararlı duruşuyla nasıl bertaraf ettiyse emniyet teşkilatımız da bu hain girişimde üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmiştir. Bugün emniyet teşkilatımız, çürüklerinden, içindeki hainlerden arınarak daha güçlüdür, daha kararlıdır. Bugün demokratik, laik, çağdaş sosyal hukuk devletinin bir kurumu olarak aynı bilinçle aynı kararlılıkla görevini yerine getirmeye devam edecektir.”

Daha sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli motorize polis ekipleri düzenledikleri kortej geçişi sonrası şehir turu yaptı. Çok sayıda motosiklet ve polis otosunun katıldığı korteji vatandaşlar alkışlarla karşıladı.

Öte yandan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıl dönümü kapsamında geçtiğimiz Cuma günü Kızıl Hisarlı Mustafa Paşa Camii’nde şehitlerimiz için mevlit okutulup, lokma döktürüldü. Bugün sabah saatlerinde de İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ile birim amirleri Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu